10 dagar
Nu är det bara 10 dagar kvar och jag längtar ihjäl mig tror jag. Jag älskar att få åka utomlands och bara få njuta av ledighet. Jag tucker fortfarande att det är något speciellt att åka utomlands och jag älskar att få ge barnen den upplevelsen också. 
För lite mer än 1 år sen var vi i Egypten och Tilde pratar om det än :) hon kan berätta om rutchkanorna som hon åkte och hör hon Shakira med Waka Waka så blir det drag :) Sittyer vi i bilen säger hon: sätt på min låt mamma, sätt på Egypten <3
Älskade lillskrutt.

Mason är ju för ung för att förstå men jag tvivlar inte en sekund på att han kommer att älska poolerna ;) Sen får vi hoppas att det inte är sista gången vi åker iväg.

Igår var jag iväg och handlade till Mason. Jag köpte gröt, välling, matburkar, blöjor och badblöjor. Engångshaklappar och en mjuk Haklapp från Ica. Har ni sett dom? Mjuka i gummimaterial som ser ut som monster :) han fick välja mellan en grå och en blå och blå blev det :) Sen köpte jag även drickbar välling med sugrörsom man inte behöver värma, tänkte att det kunde passa ypperligt till flyget :) 
Nej nu ska jag passa på att somna om en sväng och sen blir det plugga :)

Provsvar

Igår fick vi provsvaren från när vi var hos läkaren med Mason. Och vi börjar väl med det positiva först, blodstatus, njurar och gluten såg bra ut, inget avvikande där. Dock var sköldkörtelhormonet avvikande. Inte så mycket avvikande att dom ville påbörja en behandling, istället blir det ny provtagning om tre månader. Så vi får åter igen hoppas att det bara är nått tillfälligt och att värdena ser bra ut nästa gång. 
Masons läkarbesök

Idag var det dags för grabben att träffa läkaren som skulle känna och klämma på huvudet. Dom tyckte att det var en fin form och inget avvikande så (förutom måttet då :) ). Sen gjordes det en vägning, mätning och ett nytt huvudomfång. Vi kan ju börja med det positiva först...
Längd 75 cm (+2,5 cm) 
Vikt 7,7 kg (- 8 hg)
Huvudomfång 44,3 (- 4 mm)

Att huvudomfånget minskat kan bero på att det är olika oersoner som mäter. Men nu ska man behöva oroa sig för vikten istället. Man började med att ta blodprover för att kolla sköldkörteln och gluten och sen blir det återbesök om en månad ungefär. Får vi hålla tummarna för att det bara var nått tillfälligt.

Madon var jätteduktig att ta blodprov iaf. Inget gnäll alls och satt lugnt medans hon fyllde de 3 rören :) Älskade lillskit :)
Mason 10 månader

Idag blev lillen 10 månader. Han är en riktig liten stökpelle :) nu är det full fart här hemma eftersom att han börjat gå. Han kryper fortfarande ibland men han står mestadelen av tiden på fötterna. Han kryper när han ramlat och han tycker att han har jättebråttom någonstans ;) Han började ta sina första vacklande steg när han ganska precis blivit 9 månader. Han är oftast väldigt glad (om han inte blir trött förstås, han är såklart svår att få att sova om det inte är riktigt mörkt och vagnen är nästan omöjlig). Annars känns det inte som att det hänt så mycket mer. Fortfarande bara mamma och pappa i språk väg. 

Imorgon ska vi till sjukhuset för att kolla huvudet igen, så det ser vi fram emot :)


Icaloppet och ett varv runt sidsjön

Idag var det dags för icaloppet och både Tilde och Ellen skulle vara med. Dom var så duktiga tjejerna och det var en stolt mamma som såg sin dotter springa in i mål :) efter målgång fick dom medalj och diplom och en påse med lite godis, frukt och vaniljmjölk. Tilde tyckte att det var jätteroligt och var så nöjd över sin medalj❤️
Efter loppet åkte vi och bytte om och lämnade ungarna hos farmor och farfar en sväng och jag och Patric åkte upp till  sidsjön för lite löpning. Patric tid varvet på strax över 18 min och jag tog nästan 22 minuter på mig. Är väldigt missnöjd men de e bara å kämpa på ;)Längtar

Nu är det nedräkning :)
Det blir långt mellan gångerna :/

Vi har haft en härlig långhelg här hemma. Jag har börjat extra jobba litegranna och det är så kul :) trivs på mitt gamla jobb :) 
Måndagen har verkligen gått i trötthetens tecken. Mason har haft en besvärlig natt med mycket stök och bök  vilket har resulterat i en trött mamma hemma och en trött pappa på jobbet. Idag var jag barnvakt pt Affe medan Ellen och Emilie hade inskolning på sitt nya dagis och imorgon kommer han igen :) Affe har blivit så duktig på att gå :) nu går han mer än kryper :) Mason kryper mer ån han går men nu ikväll har han promenerat väldigt mycket och knappt satt sig på stjärten en enda gång :) kul att se när grabbarna utvecklas :)
Tjejerna lekte tillsammans på em och dom skötte sig så bra tills jag gick in på Tildes rum efter middagen och fick se vad dom roat sig med :/ Det visade sig att dom varit väldigt duktiga konstnärer på skrivbordet :( efter mycket skrubbande och gnuggande lyckades jag få bort det tillslut. Blev så besviken för Tilde har målat på väggen en gång och efter det aldrig gjort om det igen och så kom den här målningen. Måla gärna på papper men inte på möbler! Odågor :)

Fin bild på grabbarna som Emilie fotade idag :)
Skit

Ja just nu känns allt verkligen så. Jag brukar vara ganska munter och optimistisk. Och jag brukar inte ha problem att se de bra sakerna i de egentligen dåliga sakerna. Men just nu gör jag verkligen inte det! Det känns som om jag vandrar i en lååång uppförsbacke och jag kan inte se slutet på backen. Skolan går verkligen inte bra nu och det påverkar hela mig. Inatt har jag inte ens kunnat sova på grund av att jag inte kan slappna av och det enda jag tänker på är skolarbeten. Jag behöver verkligen en paus som kan få nån sorts motivation just nu :/ men jag får kämpa mig igenom de här veckorna och vila om 37 dagar. Det är bara 37 ynka dagar kvar så det birde väl gå fort? Tycker ni inte? 37 dagar till sol, värme och bara känslan av att få vara utomlands, för den känslan är speciell, visst då? 

Kanske kan torpet och min familj ge mig en liten extra kick så jag fixar det här? Vi får hoppas på det...

RSS 2.0