Vilken lättnad...

Har ansökt om föräldrapenning nu iom att jag är ledig fram tills lillen kommer. Fick igår hem ett härligt litet besked från FK där det stod att jag inte hade rätt till SGI som studerande, och min första tanke var då att då kommer jag få pengar enligt grundnivån som är 225/dag, det är ju inte något höjdarbelopp att leva på, det skulle generera i ca 5000 kr/mån om jag tar ut 30 dagar. Paniken växte inom mig igår och satt och googlade vad som gällde utan att få fram nått vettigt svar. Ringde FK idag och hon meddelade att min föräldrapenning får jag med min SGI (lättnad). Hon förklarade att under min studietid var SGI:n 0 och att jag kunde inte vabba eller få sjukpenning enligt den men föräldrapenningen får jag enligt SGI. Jag vart så lättad. Det gör inte stoooor skillnad men några tusen fler iaf. 5000 kr är ju att ta i i underkant...
 
Nej nu funderar jag på att ta med Tilde och åka å bada, tycker det ser lite molnigt ut mellan oss och skönsmon men jag vet ju inte hur det ser ut på den sidan. Får fundera några minuter hur jag ska göra :)

Något att tänka på...

Jag tror att alla föräldrar har en rädsla för att se sitt barn bli tex mobbat. Själv är jag livrädd för att Tilde eller "Harry" ska bli mobbade, men ibland är jag också rädd att det kanske är dom som mobbar, hemska tanke för det är ju nästan värre... Man kan ju inte tycka om alla, så är det ju bara, men vi måste ju ändå acceptera att vi alla är olika...
 
Men det jag vill att ni ska göra är att läsa detta inlägget...
 
http://litenh.blogg.se/2013/june/ibland-kanner-jag.html

V 37


Det blev ändrade planer

Vi hämtade hem lilltjejen igår :) Patric var hemma från jobbet pga ryggskottet och han ligger och sover i sängen just nu så antar att ryggen inte var bra i morse heller även fast han hade tänkt gå och jobba (jag sa att det aldrig skulle gå)...
Idag kan man läsa på fb att det är dåligt väder så det blir väl en hemma dag då, om inte syster och pappa åker till birsta då kanske jag möter upp dom där. Lite sysselsättning när man är lite piggare :)

Igår när vi var på väg hem från torpet fick jag sån värk i svanken och ut i ljumskarna, den molade och höll i sig så tillslut fick jag lov att lägga mig i ett bad. Det var gudomligt härligt. Det värkte fortfarande när jag klev upp men mycket mindre. Hade köpt mig en ananas men den vågade jag inte äta haha.

Nej kanske man ska kliva upp för nu har hela familjen börjat vakna :)


Måndag

Har haft en mysig midsommarhelg på torpet. Vi var betydligt färre än vad vi brukar, i år var vi bara 17 st. Men det var trevligt ändå :) Synd bara på alla dessa jäkla mygg. Dom är på mig som jag vet inte vad. Har säkert 10 myggbett på fötterna, och dom kliar självklart mest på nätterna...
Tilde tycker att det är så himla mysigt att vara på torpet så hon ville inte följa med hem. Så hon är kvar där ute med syster :) så tänkte åka dit på ons å så sover jag där å så åker vi hemåt igen på torsdag tänkte jag... Sen jobbar Patric bara fredag och sen har han semester :) som jag längtar!!!

Lediga tillsammans hela familjen :) mysigt värre :)

Stackars Patric kom hem idag och har fått ryggskott igen. Så vi får se om han klarar att jobba i morgon.

Själv har jag bara legat på soffan och sovit idag. Har varit så trött och det är väl bäst man passar på när inte lill tjejen är hemma. Passa på att vila...

Efter middagen så låg jag och älsklingen i soffan och bara myste när han plötsligt hör glassbilen. Han lyste upp och tog sig så snabbt han bara kunde ur soffan (det gick inte snabbt med hans rygg) ;) och så sa han åt mig å komma. Nöjd kille när han fick köpa sig 2 lådor med glass från glassbilen ;)

Å just ja, har ju varit hos bm idag också. Killen ligger ff med huvudet neråt men är fortfarande rörligt. Hjärtslag på 145 och sf måttet har växt till 34 cm.


God morgon... (Vad gör Jag vaken nu???)

Allt började i tisdags när Patric fyllde år. Jag skulle vara barnvakt åt syrrans ungar så jag och Tilde klev upp med Patric och grattade honom på morgonen... 20 i 6 klev vi upp då. Jag var dödstrött på fm (kanske inte så konstigt!). Men till problemet. Nu har jag vaknat kl 6 ytterligare 2 morgnar. Det är inte ok! För då orkar jag inte!!! Jag blir ju dödstrött...
Tilde vaknade när Patric höll på i köket nu på morgonen men hon somnade om och sover sött bredvid mig. Lyllo henne!!!

Idag ska vi ta oss ut på olika affärer och handla lite grejjer till midsommar så när Patric slutar jobbet ska han bara duscha och sen åker vi :) ja till torpet såklart :) alltid på midsommar. I år blir det dock en lugn midsommar då det inte kommer några från Sthlm mer än min morbror och hans tjej och en kompis till dom. Men det är alltid lika skönt att åka dit :)


V 36

Då var det åter igen dags. V 36 enligt RUL men hustru önskar jag att det var sen mensen... Då hade vi gått in i V 37 nu. Men det är galet hur snabbt tiden har gått så jag ska inte gnälla :) å så har ju jag och min söta lillälskling sommarlov :) älskade lilla tjej :) och Patric har bara nästa vecka kvar på jobbet innan han har semester också :)

Ser verkligen fram emot det. Kvalitetstid med hela familjen.

Förra i lägget lades upp idag då det inte gick att få upp igår. Så det var alltså igår min älskling fyllde år :)

Dagens mage


Grattis älskling!

Idag fyller min fina Patric år! 1 år kvar och sen blir han 30 år... När vi träffades var han fortfarande ung men tiden går... (fast jag är fortfarande ung).

Jag älskar dig så otroligt mycket och är så glad att jag "hittade" dig. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket du betyder för mig. Jag fick för inte så längesen frågan om man fortfarande är kär efter så många år, och jag ska ju inte påstå att fjärilarna är i magen varje dag och kittlar, men jag är kär i dig varje dag! Och jag hoppas få fortsätta vara det ;)


Lördag

Började dagen med att städa Tildes rum. Kom halvvägs... ;) sen skulle Patric montera den nya fläkten som vi köpte för ett bra tag sen nu (har inte satts upp än då våran spis och nuvarande fläkt inte är i dom normala måtten såklart...) så då skulle vi iaf ta en snabb sväng på Ikea för att köpa lite grejjer så att han skulle kunna "bygga om" men väl där började vi titta på ett nytt kök istället... Så vi kom hem tomhänt och spenderade em med att sitta i Ikeas planeringsprogram... Men vi får väl se... Sen beställde vi hem en familjepizza. Och sen fortsatte jag städningen av Tildes rum... (Nu är det klart!!!) vilket resulterat i en jäkla massa mensvärk så nu ligger jag i ett bad och slappnar av, Patric sover i soffan och Tilde leker med Paddan. Hon brukar för övrigt alltid komma in och ska bada med mig men nu gick jag in till henne innan och sa att jag hade lite ont å behövde ligga i badet själv en stund, och ängel som hon är har hon inte ens kommit in för att prata med mig :) älskade unge <3


Nattinlägg...

Idag har varit en riktig regn å rusk dag och på vilket sätt fördriver man då tiden bäst? Japp man städar... Tilde tyckte det var tråkigt men hon var ändå snäll och gnällde inte... Lill loppan :) 
När Patric kom hem spöregnade det och jag hade bestämt att vi skulle åka på affären och köpa rostbiff och potatissallad, men jag hade ingen lust i det vädret så vi beställde hem lite sushi istället :) Gott som vanligt.
Efter middagen regnade det inte längre så då åkte vi till ica och köpte oss "lite" godis :) Fast skålen är fortfarande nästan full :)
 
Nej nu ska det kanske nattsuddas lite, fast jag sätter väl på nån serie som jag ser i ca 5 minuter innan jag sover som en stock ;)

Närmar sig nattsudd

Var på Birsta med Emilie, Alfred och Tilde idag. Tilde var verkligen en ängel idag, inget tjafs, tjat eller grinande. Bara helt underbar. Dock var jag gnälligare ;) kändes som om jg precis varit på ett intensivt benträningspass, benen kändes som om dom var av gele och jag blev alldeles slut så fort jag var uppe och gick...

Till middag kom lina på besök så vi körde på nyttig middag ala chipsgratäng ;) Tildes kvällning var inte lika underbar som resten av dagen tyvärr. Nån som inte var samarbetsvillig och ville sova ;) det var väldigt mycket av - Mamma jag är törstig... - Mamma jag är kissnödig... ;)


Åh grattis älskade storasyster till körkortet :) så stolt över dig :)


Torsdag...

God morgon! Har ni sovit gott? Det har jag :) och det var skönt att sova till 9. Tilde sover fortfarande hon :)
Igår var vi på himlabadet och badade, tildes farmor var där och det tyckte hon var jätteroligt (Tilde alltså) och sen kom Emilie, Ellen och Alfred men då hade det börjat bli ganska kallt. Men Tilde hon badade som en galning. Sprang mellan barn och babypoolen, hoppade från kanten och simmade :) Söta lilltrollet :)
Påväg hem sa Tilde att hon hade ont i magen och hon grinade hela vägen från parkeringen och hem. Sen somnade hon en stund och blev väckt av sin moster och sina kusiner (och Svea) och bland det första hon säger är - mamma jag har inte ont i magen längre :)

Sen begav vi oss till thai för middag. Inte Patrics favoritställe men ibland måste man ju offra sig för laget :)


V35

"Harry" är ca 45 cm lång och börjar nu närma sig en vikt på 2,5 kg.
Själv hade jag gått upp 4 kg sammanlagt i slutet på förra veckan men när jag vägde mig i morse hade vikten minskat så nu är den totala viktuppgången 2,5 kg :) åhh jag blir så glad :)


Äntligen är det dags igen :)


Sommarlov!!!

Såå härligt! Igår hann vi med ett besök hos barnmorskan också och Tilde fick följa med. Nu har vi bokat in dom sista besöken också (om Ja inte går över tiden vill säga... Peppar peppar)

Sen åkte vi till Emilie och vi har bara tagit det lugnt... Slapp och häng. Precis vad man behöver. Men känner mig så trött!!! Idag hade jag tänkt ta mig en välbehövlig sovmorgon men vaknade före Patrics klocka. Lyckades somna efter en timme ungefär. Nu har Tilde precis väckt mig så nu har jag dundrande huvudvärk istället :/

Vi får se vad dagen har att erbjuda men just nu ligger vi bara i sängen och myser :)


6 juni

Idag bär det av till torpet där det ska pysslas och grejjas. 
Idag är det också Tildes första dag på sommarlovet :) Spännande tycker hon ;) Idag ska mitt huvud iaf vara nedtryckt i böckerna hela dagen är det tänkt för i morgon är det dags att skriva tentan. Känner inte ens för att åka dit ocj skriva den för den här gången kan jag verkligen ingenting. Har liksom haft lite svårt att fånga upp informationen på ett bra sätt... Men som sagt gör ett sista ryck idag att plugga och sen måste jag ändå åka in till sundsvall i morgon för att lämna in böcker och så har jag ett besök hos sjukgymnasten inplanerat, så då kan jag ju ändå åka in och kolla hur tentan ser ut... suck...
 
Men men det ordnar sig alltid. 
 
Tilde tycker att det är så kul att vi ska åka till torpet :) Hon trivs verkligen där ute. Hon kan gå ut genom dörren direkt när hon vaknar om hon vill och man behöver inte oroa sig för att det kommer nån bil ;) Å hon kan pumpa vatten på gammelvis ;) Och hon får sysselsätta sig utan elektronik :) Det är väl nästan det bästa, att hon får använda sin fantasi och stimulera sig :)
 
Nej nu är det dags att packa för att sen bege sig till skogen :)

V 34

Det är redan en vecka sedan sist! Tiden går så fort när man har lite för sig. Om några timmar kliver vi upp och Tilde går på sin sista dag på dagis. I morgon är hennes första dag på sommarlovet :) själv gör jag min sista dag på fredag. Vi avslutat terminen med en härlig POP tenta (psykiatri, obstetrik & pediatrik). Intressant men motivationen ligger inte på topp nu kan jag lova ;) men men, vi kämpar på dom här sista dagarna. På fredag efter tentan har jag bokat in ett besök hos sjukgymnasten för nu vill jag inte ha ont längre. Vissa dagar går jättebra medan andra dagar kan jag knappt vända mig i sängen...

Som sagt så går vi in i v 34. Lillen är ca 44 cm lång och har kommit upp i strax över 2 kg. I morse hade han en show för Tilde. Visade hur mycket han kunde tänja mammas mage typ och Tilde tyckte det var kalas roligt ;) Sen frågade hon mig om lillebror skulle följa med mig på skolan ;) hihi sötnöt... Nej nu ska jag försöka sova då det blir uppstigning om ca 2 timmar då bilen ska in på lagning! Äntligen får vi tillbaka vår Ac :) natti


RSS 2.0