Mina älsklingar...

190a1cbf1f820e7e77db16b9d2b28c59.png

Kolla varifrån!

Mina älsklingar ligger och myser :)


2 timmar kvar

Nu kommer snart Patric hem :) Så skönt, man blir liksom lite uttråkad av att vara själv, speciellt när man inte har nån bil eftersom att den har Patric tagit (för Patric har en skitbil) Haha det brukar grannens barn säga. Innan vi fick Tilde sa han till sina föräldrar. Michis ska få en bebis men inte Patric för han har en skitbil Haha, killen är 2,5 år haha Kan inte tänka mig att Tilde kommer bli så gammal, känns som om hon alltid kommer vara bebis men samtidigt tycker man att hon växer så snabbt :)

Hon sovde iaf med oss i sängen i natt eftersom att hon var så klängig och det gick faktiskt bra, Har kunnat sova riktigt bra, tror det är för dom nya madrasserna faktiskt...

Nu verkar tjejen vakna till, bäst å skynda sig till frysen och plocka fram nått till middagen då :)

Veckans sista dag

men vem räknar? Här hemma har vi som sagt inga veckodagar, jo när det är nått inplanerat bör man hålla lite koll men :)
Som i morgon måste jag hålla koll på att vi ska iväg på fotografering till tidningen :) Man bör ju inte glömma bort det.

Igår var jag hundvakt en liten stund åt systers hund Lennart. Han är så himla söt, tjock knoppen :) Hon kommer ha mycket att stå i när hennes nya bebbe kommer :) Joline, Svea, Lennart och en liten bebis. Det gör man bra som klarar av :)

Idag är jag iaf jättestolt för när vi låg i sängen och myste i morse så vände sig Grodan till mage. Antagligen bara en engångsförteelse men jag är lika stolt ändå. Vänt sig till sidorna har hon ju gjort sen hon var en vecka, men nu kom hon över till magen :)

Idag verkar hon även vara på lite bättre humör, eller hon var ju inte på dåligt humör igår men hon var väldigt klängig, fick inte lägga ner henne en sekund och hon vägrade sova, så hon sovde knappt på hela dagen. Men nu ligger hon och sussar och smilar, så förhoppningsvis drömmer hon nått bra. :)


Ny säng på väg hem

Äntligen äntligen. Och den här sängen ska jag bara inte sova sönder. Då får väl Patric sputnikk ;) Haha fattar inte ens hur man kan sova sönder en madrass. Det hade väl jag fixat på en sådär 4-5 månader. Fruktansvärt illa :)

Grodan har en liten hälsning till tant Emilie förresten. Hon är ju lite kär i Jonas så hon tycker att du ska backa några steg ;)

Äntligen helg :)

Inte för att det gör nån skillnad för mig. Vet inte vad jag ska göra i helgen... Patric ska ju jobba så... Wow idag är jag uppe riktigt tidigt :) Kl 10 vaknade vi idag. Skönt attkliva upp i tid ibland också.
Igår bjöd vi som sagt Emilie och Jonas på middag och sen gick vi på bio, maten vat skitgoo som jag längtat (hoppas bara dom tyckte det med) Tycker det är jobbigt att bjuda på middag för ja e alltid orolig att dom inte ska tycka om maten :) Haha. Filmen var hlt ok, men vissa saker tycker jag var helt onödiga och nu känner jag att jag måste läsa boken också... Sen blev jag så j-a irriterad för det satt 2 tjejer snett bakom och den ena av dom hade väl läst boken. Och hpon satt non stop och surrade och berättade vad som hände och vad som händer i filmen, hallå vi kollar ju, hennes kompis kommer väl också se vad som händer???!!! Nä fy. När filmen var slut iaf så gick Emilie och Patric på toa så jag beklagade mig till Jonas å sa att ja blev minsann så förbannad haha, bara det att då står tjejen där 3 meter bakom, ja skämdes lite då, fast de tycker ja inte ja ska göra egentligen. Men det var bara så pinsamt då...

Blev lite impad igår, Tilde tycker ju att alla är ok, hon har inga problem med att okända håller i henne, men igår, hon var så "betuttad" i Jonas, han höll inte i henne men hon låg och kollade på honom hur mycke som helst. Hon var alldeles tyst å så låg hon bara och kollade in honom. Tjejen har sin första crush tror jag ;) Haha

Idag blir det ev ikea för att åka och köpa nya madrasser till sängen, våra har ju jag legat sönder och dom är bara 1½ år gamla, så dom ska vi lämna in också, eftersom att det var 15 eller 20 års garanti...

Nja kanske man ska göra sig lite frukost :)

'Tant Emilie och Grodan



På måndag ska vi förresten på babyfotografering, vad är det man säger Bättre sent än aldrig :)

Torsdag :)

Som jag har längtat efter den här dagen. Patric ska laga min favorit rätt (problemet är bara att han inte riktigt kommer ihåg hur man gör den då han gjorde den på måfå. Han hittade på något eget så... Å det var väl så här en 1 och ett halvt år sen.Men men det går nog bra :) Å så kommer favorit Emilie och Jonas hit och ska äta med oss och sen blir det bio på Snabba Cash. Ska jag äntligen få se Joel Kinnaman, försöker lära Tilde att det är hennes andra pappa :P Haha nä men han är ju så otroligt vacker människan :)

Jaja Patric e väl också söt men ;) Haha ne nu ska ja plocka lite här hemma :)

God morgon :)

La mig ganska tidigt igår så jag sov nog runt 12 :) Så det var himla skönt faktiskt :) Mina hjärtam ligger tillsammans i sängen och myser och sussar såklart. Igår kväll var vi hos Mats och Karina och träffade Patrics syster. Å hon hade shoppat till Grodan :) Hon hade haft det jättebra och dom hade väl i princip varit konstant full hela resan (dygnet runt) :)
Nej nu ska jag passa på å njuta lite granna av lugnet...




Presenten från Millan



Mysunge

Totalt onödigt men...

Nu tänker jag göra natten, Grodan ligger i vaggan å mumlar lite men hon somnar nog snart. Ska dit å vända henne till sidan så slocknar hon nog på en gång...
Natti

Små panik

I natt var jag vaken ganska länge så jag tänkte att jag skulle betala mina räkningar, och när jag loggar in på internet banken så får jag en himla panik när jag ser att jag bara har fått 3000kr. Så försäkringskassan gav mig bara dagar från december och inget rån januari. Så jag ringde dom nu på morgonen och hamnade i en kö. Det var väl ca 250 personer före mig i kön :/ Men det gick snabbt. Hon jag pratade med såg att det blivit fel så pengarna ska betalas ut, men det tar väl några dagar, fast det gör inte mig något, huvudsaken är att jag vet att jag får dom :) Men dom verkar haft mycket problem eftersom att det var så lång kö.

Idag blir det ganska lugnt, det enda vi har på schemat är storhandling (harr inte gjorts sen vi fick grodan) så det är väl på tiden. Sen ikväll blir det väl kanske så att mann går till Mats och Karina eftersom att Millan kommer hem från sin 3 månaders utlands tripp nu idag. Hon borde nästan ha landat i Sverige nu. Hoppas hon tycker att det är härligt väder ;)

Sen på Torsdag ska vi bjuda Emilie och Jonas på middag och sen blir det bio på Snabba Cash, äntligen ska man få se den :)


Mys söndag!

Nu är helgen snart över men vad gör det? Jag har ju ändå helg, varenda dag är ju helg för mig :) I frdags var vi och bubblade, hon fick inte bada nått i babypoolen eftersom den kändes så kall och våran lillgroda vill bara bada varmt. Men bubbelpoolen älskade hon, hur mysigt som helst. När bubblet var slut började hon simma också :) Hon tyckte till ock med att det var mysigt att duscha :)

Gårdagen spenderades hemma hos Emilie och Jonas och vi åt tacos. Grodan var inte riktigt nöjd, men sen fick hon vara hemma hos farmor och farfar medans vi bowlade. Så nu har vi lämnat bort henne för första gången :) Det gick jättebra och det var så mysigt att gå och hämta henne sen för då hade man saknat henne väldigt mycket :)

Idag sov grodan till halv nio. Inte en gång vaknade hon under natten :) Hur skönt som helst. Men hon vart lite arg när hon vakande eftersom att hon hade glidit ner från kudden så och låg helt under täcket :) Haha, hon som blir så sur om mössan råkar glida ner när man är ute på promenad. Sen städade vi på förmiddagen och sen klädde jag ocg grodan på oss och gick på promenad med tant Emilie. Sen nu sitter vi hemma hos farmorn och farfarn. Patric och Mats ska äta sushi och jag och Karina ska äta pizza.


Ja då var det dags igen ;)

Igår hade jag fullt upp, förutom på kvällen då:) Började med att kliva upp tidigt (halv 10) eftersom att vi skulle till BVC för första läkarbesöket, och sen vägde dom och mätte henne också. Så nu är hon 57 cm lång och väger 4660g. Shit vad snabbt det går. Tur att mamma har shoppat en massa kläder i 62 för här går det minsann undan. Idag blir tjejen förresten 7 veckor. Efter BVC for vi iaf till Patrics pappas jobb och hälsade på. Sen efter det for vi hem och jag stoppade grodan i vagnen å så gick vi och mötte upp Emilie. Vi tog oss en preomenad ner till stan och så tog vi en mysig fika på Barista. Kan sitta och surra med henne i all evighet, vi är så lika på nått sätt haha... Sengick vi och letade ett par nya skor till henne eftersom att hennes hade blivit snodda?! Vem fan snor ett par Uggs i storlek 35? På ett gym? Snacka om att nån har ett par hästar lösa!!! Hon hittade inga eftersom inga dög, hon ville ju bara ha samma och dom var slut :( Sen gick vi på HM eftersom att grodan ville kolla efter nått. Hon var ju smart och hade med sig pappans bankomatkort ;) Hon hittade en body som verkligen var hon, så den köpte hon. Sen gick vi hemåt eftersom att Emilie är träningsnarkoman ;) Eller hur då? Så försöker hon tvinga med mig på ett sånt där tråkigt Pump pass. Nej tack bevare mig väl! Hon får köra nått annat pass om hon ska få med mig serru.

Idag sitter jag och grodan bara hemma eftersom att pappan har åkt till Njurunda, så vi är bil lösa :( Men ikväll ska vi nog hälsa på farmorn och farfarn för de ville grodan. När ja frågade om hon ville hälsa på dom ikväll så la hon av världens smile ;)

I helgen är det iaf fullt upp. Fredag åker vi till Kramfors för att bubbla och mysa med mormor och morfar, på lördag blir det tacos med Emilie och Jonas och sen bowling :) Och söndag ska vi äta med farmorn och farfarn. Patric och Mats ska väl äta sushi, jag och Karina beställer väl kanske pizza eller nått kan ja tänka mig

Bild på grodan med sin nya body



Mys med pappan



Lekstund med pappan




Uttråkad

Hade tänkt åka till min syster idag men hon åkte på jobb. Så det blir väl att byta kläder på spygrodan och sen på mig själv med och gå en promis så får hon sova ute i vagnen sen. HÄnder liksom inte så mycket nu, börjar bli väldigt uttråkad på det här. Känns att det tär, känner mig inte som mig själv, är inte riktigt bekväm. Känner mig nedstämd. Hoppas jag hittar ett extra jobb så jag kan få komma iväg nån liten timme i veckan bara. BAra lite lite. Är underbart att Patric är arbetslös men samtidigt så tär det också. Man är van att inte träffas 24/7 men nu är det exakt vad vi gör. Ser iaf fram emot att åka hem till mammsen å pappsen på fredag, ska vi bubbla å bara ta det lugnt...


Mina älskade hjärtan...


Söndag

Blev ingen uppdatering igår då grodan inte var på sitt bästa humör. Hon kände väl av att pappan inte var hemma. Så hon tjurade på mest hela förmiddagen. Sen somnade hon tillsut strax före 3. Precis när hon somnat så kom hennes mormor och morfar. Mormor blev väldigt besvikna att hon låg och sov men jag var nöjd ;) Sen fick hon 3 påsar med kläder. Hon är inte lite bortskämd :) Allt var i 62 och det var jättebra, behöver vi nog knappt köpa nått själva faktiskt.  Nej nu är det någon som inte är riktigt nöjd så dags att ta en promenad med damen

Ut på middag

Snabb bloggning. Har varit ner på stan och köpt lite Borago åt grodan eftersom att hon har börjat få skorv, får verkligen hoppas att den funkar för den luktar ju inte precis gott. Sen var jag in på Hm opch shoppade upp presentkortet jag fick av Patric. Blev ett par leggings, en tröja, trosor och en ny amnings BH. Så det är ja nöjd över. Men nu ska jag sminka mig klart för nu är det snart dags för middag på Mezoyo. Åh jag är så hungrig...

Idag Torsdag

och i morgon efterlängtad fredag. I morgon ska vi bli bjudna på middag på Mezoyo. Längtar så mycket! Är det nått jag uppskattar så är det att äta ute. Har aldrig ätit där förut så det ska bli spännande. Och sen på Lördag så kommer mamma å pappa. Var längesen ja träffade dom nu, Det var på annandan, så det har ju hänt litegrann med Grodan. Känns som om hon börjar bli så stor, det känns som om det går alldeles för fort.

Idag har min lilla favorit Emilie varit här :) Vi har bara suttit i soffan å surrat en massa (och jag blir så glad) å så har vi ätit Tigerkaka som Patric bakade igår. Patric har iaf åkt iväg til Njurunda men nu hoppas ja han ska börja tänka på hemgång för nu börjar ja bli jätte hungrig. För övrigt så har jag himla ont i skinkan efter att ha använt en sån där Abtronic grejj ;) haha låter töntigt men dom är ju ganska skön att använda, men som sagt så har den pressat nån muskel som drar ner i rumpan så Patic får nog massera ikväll!!!

Mammas lillgroda

     

det var den dagen

Dagarna går långsamt men ändå snabbt, Idag har vi visserligen inte gjort så mycket vettigt men ändå... Vi har bara städat och sen har det varit att umgås med grodan eftersom att hon har varit vaken hela dagen, förutom några jättekorta powernaps. Å nu är kl snart 10 och hon är fortfarande vaken... Kanske blir en hel natt i natt också? För det har hon iaf blivit jättebra på. Jag njuter varje morgon när hon väcker mig och jag kollar kl och ser att den är mer än 6. Just då gördet ingen skillnad men oftast på dagen gör det stor skillnad. Jag blir mycke piggare,
Nu hoppas jag på milt väder i morgon så man kan ta sig en promenad kanske?
Känner mig trött nu, snart dags kanske?

Familjerätten

Idag ska vi till familjerätten (som rubriken kanske antyder på) för Patric ska få skriva på faderskapet. Det blir skönt att få det gjort och då kommer ju Tilde få sitt rätta efternamn också när det är påskrivet. För som det är just nu så heter hon Mähler men hon kommer att heta Brolin, funderar på att stoppa in Mähler också sen, för ja vill inte att det ska försvinna även fast jag alltid avskytt det efternamnet :)

Dagarna bara rullar förbi, igår fördrev vi dagen med att åka ut till Birsta och handla lite, sen for vi på Siba för att se om våran dator snart är klar, men inte än... Och sen in en sväng på MediaMarkt...
På kvällen så åt vi lite ost och lex och sådär. Bara små myste och kollade på Merlin säsong 2.

Tilde ammade ganska mycket igår kväll vilket hon har börjat med men vi halv 10 hade hon pumpat ut allt och fortsatte gallkskrika, provade med bröstpumpen men jag fick bara ut några droppar. Så vi fick skynda oss på med kläder och fara iväg och köpa lite ersättning. Sen när hon fick smaska i sig lite av den så sov hon som en stock. Vid 12 tiden var det dags för sänggång och då ville hon äta lite till så då ammamde vi och sen fick hon sussa. Och hon sovde gott hela natten. Patric gick och hämtade henne från vaggan vid 7 tiden i morse när hon vaknade. Sen somnade vi om igen. Vd halv 10 ville hon äta igen, men hon somnade om. Så nu ligger Patric och Tilde och sover och jag fårmig lite egen tid :)
Blev lite mycke bebisprat men man är ju liksom som i en bubbla, allt kretsar kring henne och det gör dagarna också så...

Lite bilder

           

Ny vecka...

Då har vi varit vakna i nästan en timme. Hon har inte sovit hela natten i natt men hon var ju iof knappt vaken överhuvudtaget igår. Hon bara sov å sov å sov.
Idag blir det väl inväg för att handla. Våran lillfis gör ju av med en hel hög med blöjor. Vistt man fattade att det skulle gå många blöjor man kanske inte riktigt så många? Haha
Tur att man har fått några rabattkuponger :)

Nja nu ska jag ta mi en smörgås och sen duschen :)

Söndag

Passar på att snabb blogga nu när grodan liger och sover för är hon vaken så vill hon ha all uppmärksamhet. Hon ska gärna bli buren hela tiden. Så nu sitter jag med min frukost och hoppas på att hon sover en liten stund iaf.
Inatt har hon sovit hela natten men vaknade halv 7 för då ringde Patrics telefon. Annars hade hon nog sovit längre, så då fick hon lite mat och sen sovde vi vidare. Men vid  vaknade hon igen, så sen dess har vi gått omkring här hemma och pratat och skrattat och myst i soffan. Hoppades på att det skulle bli "varmt" idag så vi kunde bege oss ut på en promenad men -15 känns inte så lockande, men vi får se mot eftermiddagen. Kanske så...

Nu kommer snart Tildes faster hem oc det ser vi fram emot, fast ja tror inte att hon längtar hem så speciellt mycket. Fatta att få vara i solen nu och bara mysa... Fy vad orättvist... Kanske har man råd att ta sig utomlands snart... Vi pratar om att eventuellt åka till Thailand till vintern, men vi får se... I såna fall måste jag hitta mig ett extra jobb så manfår in lite extra pengar :)

OMG

Hur gör familjer med flera barn? Hur hinner man med allt, och framförallt vart hittar man orken till det? Jag har nu varit barnvakt sen igår kväll, eller rättare sagt jag och Patric har varit det. Igår gick det faktiskt smidigt, var bara säng gången som inte var riktigt populärt för Joline.
Men idag har det varit lite värre eftersom att Patric for och jobbade så jag var själv med Tilde och Joline. Tilde var vaken hela förmiddagen och Joline pratar utan stopp. Man får så dåligt samvete när man inte kan ge Joline den uppmärksamhet hon vill ha och man blir stressad när man hjälper henne med nått och helt plötsligt börjar Tilde skrika. Det ultimata skulle nog vara att få tvillingar på en gång ändå. Skitjobbigt men ändå... Herregud, börjar känna mig knäckt nu och vill bara stoppa öronproppar i öronen ;) Haha Tur att Patric har kommit hem :)

Ikväll ska vi hem till svärföräldrarna och äta lite oxfile :) Kommer inte sitta fel precis. Synd bara att Patric ska jobba i morgon, han kliver ju upp så tidigt då.

Nu ska jag hålla tummarna för att Tilde kommer sova igenom hela den här natten också. Hon sov hela natten fram till halv 7 när hon var lite hungrig, sen somnade vi om till halv 10 :) Så skönt :) Var ju verkligen välbehövt med tanke på dagen :)

Nej dags för en uppfräschande dusch...

Torsdag

Wow, idag har jag varit utanför dörren. For iväg på affären och handlade lite :) Men det var verkligen iskallt, var så kallt så jag inte ens kom in i bilen, så Patric fick hjälpa mig. Så jag for iväg och Patric och Tilde stannade hemma och myste i soffan. Hon var en riktig gladskit i morse men så fort min kamera kom fram så ville hon inte dela med sig av leendet nå mer :)
Idag blir det nog inte så mycket mer, eventuellt ska kusin Joline komma hit och sova över tills i morgon. Anna och Matte ska hämta deras nya hund i morgon så det är därför hon ska sova över, för att slippa och åka en massa fram och tillbaka. Längtar tills jag får se den lurviga imorgon, den kommer ju vara så söt. (en Sankt Bernard) Mys mys :) Nej nu ska jag gå och göra lite mannagrynsgröt :)

Onsdag

Känner mig inte riktigt kry, har mjölkstockning så jag ligger med feber av och till, när det hade löst sig i det ena bröstet så kommer det till nästa bröst :( Typiskt... Sen känns inte magen riktigt kry heller, ingen riktig aptit har jag men vatten går ner iaf.

Dagarna har varit lugna och kommer nog vara lugna framöver också för just nu har jag ingen ork eller lust.
Blir bara kort uppdatering nu :)

Här är en bild på Tilde från nyår när hon har varit ute och kollat på raketerna. Ursäkta kinderna men så såg fröken ut när vi använt krämen som hon inte riktigt tålde.

Måndag

Vaknade med huvudvärk idag, eller har gjort det dom senaste dagarna faktiskt, sen i fredags har det hållit på. Vaknar med huvudvärk, känner mig trött och slut och har ingen lust till nånting. Känner mig extremt nere.Tur att man har lillgrodan, för hon kan ju få en att le när som helst hur man än mår, men jag är så himla tacksam över att Patric också är hemma för annars hade nog inte det här gått?! Jag hade aldrig klarat av det själv. Nackdelen med att han är hemma är ju att han får lida av mitt humör. Fräsandet och gnällandet stackarn...
Men men så är det och det går nog snart över, kanske man bara är trött?

Synd att det är så kallt idag, men man kanske kan tvinga ut sig på en promenad iaf... Vi får se om orken kommer


kort inlägg

bli ett litet kortis inlägg idag eftersom att grodan ligger i min famn så jag har bara en hand att skriva med. pappsen har gått på bioså jag och grodan har tjejkväll ikväll. å vi ska bara ta det lugnt å mysa. i morgon om det inte är för kallt tänkte jag ta en promis med henne. trevlig kväll

Nyårsdagen

Uppdateringana kommer väldigt sällan men vi är nästan inte hemma nånting nuförtiden. Så det hinns liksom inte med. Igår var det ju nyårsafton och jag fick feber och kände mig väldigt tung i huvudet. Kvällen spenderade vi iallafall ute hos Annki där vi år oxfile och potatisgratäng. Och vid 12 slaget så gick vi ut och smällde smällare och raketer. Tilde hade fått Kids hörselskydd så hon var med ut och fick se spektaklet. Hon verkade himla nöjd med kvällen. Har inte känt mig speciellt pigg idag heller så Patric har tagit hand om Tilde och väckt mig varje gång det har varit dags för mat. Valde att sluta sova när klockan var 4 för att jag ska kunna sova nått i natt.
Tilde har fått himla problem med vad jag tror är hormonprickar i ansiktet, fast dom började bli bättre när jag smorde in dom med babyolja, sen gik vi på apoteket och frågade om det fanns nått annat man kunde göra och Oh ja, dom hade en jättebra fet kräm som var så bra, det skulle inte svida eller nånting. Så den köpte vi. Smorde in på eftermiddagen och en gång lite senare. Sen såg det ut som om det stackars barnet hade brännskador i ansiktet, blev alldeles knallröd och så började det komma sårskorpor, Så den var det ju bara att sluta med den. Sen frågade Patrics pappa en som han känner om vad man kan göra och berättade även om krämen. Och krämen skulle tydligen vara det bästa dom hade men det finns ett ämne i den som vissa bebisar kan vara mot och Tilde verkar ju vara en av dom. Passade därför på att läsa idag om biverkningar på den men det fanns ingenting skrivet. Tycker det är skitdåligt att det inte står nått. För om man nu vet att vissa barn är känsliga mot det speciella ämnet borde man ju skriva det?!

Här kommer lite bilder iaf :)



1. Tilde har klätt upp sig på julafton
2. Tilde och kusin vitamin Joline
3. Moster Anna och Tilde i en fulsöt mössa från mormor
4. Tilde påklädd och redo för promenad
5. Hobbe uppskattar babygymet som han fått (eller hur var det?)
6. Mormor, Joline, morfar och Tilde

Kan ju även skriva det att det var synd att man inte fick bild på det men strax efter att jag tagit bilden på Hobbe i baby gymet så lägger han sig på rygg och slår på sakerna som hänger där :)

Nej gott nytt år på er :)

RSS 2.0