Nya härliga vecka?

Var iväg på tjejfest i lördags så jag hade köpt några Bacardi eftersom att det är typ det enda jag gillar i alkohol väg. Men det smakade inte så gott. Vid 9 tiden började jag känna mig illamående. När vi hade tagit oss in till stan så ringde jag till Patric och bad han hämta mig eftersom att jag inte kände att det var nån mening att gå ut om ja mådde sådär. Skjutsade hem Millan och körde lite charader. Hur kul som helst :) Var väl hemma runt halv 2 ungefär. Upp runt 8 tiden för att hämta vårat söta lilla Grodmonster :) Sen for jag och monstret och handlade och åt lunch på max medans Patric hängde i garaget för att fixa den där bilen (jävla skitbil) Och mycket riktigt blir det som vanligt. Bilhelvetet funkar fortfarande inte men förhoppningsvis snart. Bara dom får tag i ett specialverktyg(?)
Så jag och Tilde var ensamma hela dagen igår. När Patric kom hem åt vi ribs, oststavar och lite salami. Hade ingen ork att laga middag. Men det var gott :)

Blev en tidig kväll. Patric somnade redan innan halv 10 och jag innan 10. Har sovit som en kratta i natt. Tilde verkar också ha sovit som en kratta. Hon har hängt på mig hur mycket som helst och jag har lite ont i halsen och känner mig allmänt krasslig :/

Hulda har hittat sig en orange pojkvän här i kvarterer så på kvällarna står han utanför dörren och skriker. Har verkligen ingen lust att få kattungar men men. Det är tur att katterna ur hennes kull inte verkar kunna få så många ungar, så blir det får vi hoppas att det inte blir så många. Och om det blir får vi sterilisera henne sen.

Annars är väl allt helt okey. Lite kaos i funderingar och tankar och ja...

1 timme kvar tills det är dags att hämta hjärtat och idag joinar Patric även till middag eftersom att han slutar tidigt idag :)

Nej dags att göra mig iordning. Ni får njuta av gamla bilder


Sliten efter några timmars förlossning


Världens stoltaste pappa


Underbara barn a k a Grodmonstret









Kväll

Känner mig ganska trött ikväll eftersom att jag bara har sovit 12 timmar sen i måndags. Saknade Grodmonstret idag så jag hämtade henne en halvtimme i förväg och sen for vi till ica och jag säger bara det. Fy vad snabbt det går. För några veckor sen gick hon knappt där inne, sen började hon få gå med små vagnarna och det var ju ganska kul och nu far hon fram som än racerbil därinne (så racer som man nu kan vara vid 14 månaders ålder) haha jag var alldeles slut när vi kom fram till kassan :) Undra hur slut jag kommer vara efter i morgon på birsta då? Haha Vet inte om jag nämnde det men när jag var där sist så började hon bita mig i handen för att jag skulle släppa taget. Vart har hon lärt sig det?  Det roliga är att förskole personalen har inte sett den här monsterbiten än så dom verkar tro att hon är from som ett lamm haha vänta ni bara... (eller förresten, då kanske dom tror hon är ouppfostrad)

Uppfostran är nått som jag har börjat oroa mig för. Man säger ju självklart till när hon gör fel men ibland så daltar man ju med henne och hur mycket förstår dom nu. Om jag är inkonsekvent är det nått som kan förstöra redan nu? Måste man vara hård redan nu? Bäst att googla kanske, för google är min bästa vän när jag har funderingar ;)

Hon ska inte somna av sig själv längre heller, vi har ju haft det så lättsamt med läggningen men nu måste jag ligga med henne. Hon var så trött ikväll men ändå tog läggningen nästan 1½ timme. Inte kul. Jag skulle ha passat på å somna men då hade väl grodmonstret rymt haha




Man stressade fram tiden när dom var pyttesmå och ville att dom skulle lära sig allt, idag saknar jag den här tiden. Här var hon ungefär 2 veckor. Säg vad man inte skulle få göra för att å känna doften av henne när hon var nyfödd. Man kunde sitta och bara kolla på henne i flera timmar när hon låg och sov.

Mammas lilla grodmonster (läs hjärta)

Vart tog den här dagen vägen?

Om 2 timmar slutar tjejen så då åker jag och hämtar henne, sen blir det nog en sväng till ica för att inhandla lite till middagen. Det blir rena rama lyxmiddagen. Hemmagjorda hamburgare ;)
Jag hade ju tänkt hinna med så mycket men det sket sig. Det jag har avklarat är en dusch, och den blev ovanligt lång. Spännande uppdatering men just nu händer det inte så mycket

Torsdag

Mitt lilla monster är på dagis/förskolan så jag har en ledig dag för mig själv. Är så skönt att Patric jobbar förmiddag idag så han är hemma till middagstid och det ser nog både jag och Tilde fram emot :) Kanske man skulle överraska med nån god middag? Fast vad skulle det kunna tänkas vara då? Såg så fram emot att sova i min säng i natt och det var så skönt att lägga sig, vi la oss och kikade på lite bilar, vi har lite svårt att bestämma oss för vad vi vill ha. Men det är 2 stycken som vi just nu funderar på iaf. Så det återstå att se, men vi är båda väldigt införstådda i att vi måste ha 2 fungerande bilar just nu...  I alla fall så la vi oss för att sova men då gick det inte? Dom 2 nätterna hade gjort susen. Så startade datorn igen och kikade på one tree hill fram tills halv 3 sen låg jag väl och vände mig bra många minutrar innan jag somnade. Så i morse när Patrics klocka ringde så hörde jag ingenting och när Tilde vaknade strax före 8 så var jag pigg? Ska man känna sig pigg efter 5 timmars sömn? Känner mig desto tröttare nu men ska ta mig en dusch och sen? Vet inte. Tilde slutar 3 idag och jag är rastlös men orkar ja ta mig för att göra nått? Antagligen inte :)


Onsdag och leeedig :)

Skulle kunna göra hur många smilegubbar som helst där efter. Är sjukt jäkla trött men idag fick jag sova till ungefär klockan 14 :) Så häärligt. Hämtade Tilde vid 15 och nu har vi börjat med middagen. Jag och Tilden äter själv då Patric jobbar till 20 ikväll. Oftast tycker jag det är tråkigt men idag känner jag lite av att jag vill njuta av kvalitetstid med mitt lilla busfrö.
Är nu ledig tills på lördag och på söndag så har jag tagit semester då vi ska på tjejfest/kväll på lördag.
I morgon ser jag fram emot att bara lata, men ja måste ju kliva upp med busfröet som ska på dagis klockan 9 :)

Tisdag, jätte tidig morgon

Klockan är snart 6, vilket betyder att jag har 2 arbetstimmar kvar. Sen kommer jag att gå och lägga mig för att sova på jobbet för har en liten utbildning halv 11 till 12. Känns inte allt för motiverande eftersom att jag ska jobba natt i natt också. Men får försöka sova lite smålurar här och där. Idag ska vi även hämta bäddsoffan som vi ska ha i vårat gästrum och det känns härligt :) Det är så skönt att man börjar fylla ut rummen nu. Det tar ju sin lilla tid att boa in från 2rok till 5 rok. Men vi kämpar på och det tar sig visst sa mordbrännaren :)

Hade sett fram emot att få umgås mycket med Patric nu idag eftersom han är ledig men nu blev ju planerna lite ändrade men får väl ta igen det nån annangång... Om sisådär 2 veckor kanske när vi är lediga tillsammans igen...
Saknar att aldrig träffas helt och mycket. Har vi tur har vi kanske 2 lediga dagar tillsammans i månaden och det är lite tråkigt, dels för våran skull men framförallt för Tildes skull. Men då vi är lediga tillsammans har vi sagt att vi ska försöka planera in lite roligare saker som vi kan göra hela familjen tillsammans.

Nej ni, nu vet ja inte mer vad jag ska skriva men vi syns och hörs











Mitt lilla hjärta :) Saknar dig...

och dig med älskling

Monday morning

Jaha, värsta dagen på hela veckan är här då... Helgen har varit jättemysig. Tycker de e så kul när syster är här. Och i slutet på Mars kommer ju även den andra systern. Vi kommer äntligen att ha en bäddsoffa snart, så slipper våra gäster ligga på en madrass som pyser ut en massa luft. Och igår när jag och syster var på Ikea så köpte jag äntligen ett skrivbord så nu har vi som en liten datahörna under trappen. Kanon. Har varit så less på att ha dator, skrivare och hårddiskar i vardagsrums fönstret. Så nu slipper jag äntligen det. Så hallmöbeln flyttade in i köket och jag fick även upp 2 st tavlor :) eller 4 om man räknar dom små 2 ramarna med Tilde som hänger vid datahörnan :)

Igår var vi onyttiga och åt pizza till middag. Men det får man på en söndag. Idag funderar ja på om jag och Tilde ska ta bussen en sväng till stan även fast det känns smått jobbigt. Men det är ju bra tråkigt att bara sitta hemma. Vi får se hur vi gör som... Just nu äter hon lelle frukost och kollar på playhouse disney iaf

Lördag

Försöker få barnet att sova en stund men det verkar hopplöst :( Ibland undrar man varför dom har så jäkla stark vilja och ibland är det hur charmigt som helst. Just nu är det inte charmigt för jag skulle behöva plocka lite och det är lönlöst med henne i hasorna. Jag plockar undan och hon plockar fram. Nu är hon uppe på övervåningen och stökar på :/

Om några timmar kommer iaf syster och det blir mysigt. Med sig kommer hon ha Lennart och Mellan. Söt Mellan, hur go som helst. Ja Lennart är ju också söt såklart, men han är ju lite större så :)

Så vi ska mysa framför Melodifestivalen kvällen till ära, blir första delen jag kommer att se i år :)

Fredag och ledig helg :)

Tilde har varit på dagis idag så jag var å hämtade henne strax före 2. Hinner alltid bli ivrig innan hon slutar så jag brukar alltid hämta henne en liten stund innan. Så hon och jag ska väl mysa på idag. Vi har beställt hem Disney kanalerna, vill att hon ska ha playhouse disney som är en kanon kanal (tycker jag själv)

I morgon kommer min kära syster och Mellie hit. Så vi ska se på melodifestivalen och så umgås hela söndagen :) Härligt. Är ju så tråkigt på helgerna när Patric jobbar. Man blir uttråkad av att vara själv...

Nej nu kika vidare lite och busa med ungen

Måndag natt

som vanligt kör vi oss ett inlägg under jobb passet. Den här natten har gått så sjukt snabbt. Men nu när det är drygt 2 timmar kvar då börjar ja bli trött. Höll på att fixa och troxa och dona lite och när jag var klar så upptäclte jag att klockan var halv 5. Hur härligt som helst och det kändes som om jag hade varit här i bara 1 timme :)

Alla hjärtans dag.
Jag och Tilde for in en sväng på stan. Kikade runt lite. Sen for vi till farmorn. Vid 6 var vi och åt på stekhuset med hela Patrics familj. Hans föräldrar bjöd alla oss "barn"... Mumsigt :) Ska skynda mig hem efter jobbet och lämna barnet på dagis och sen ska jag sovaaa :) Börjar kanske bli lite trött i huvudet...'



min söta lilla tjej :)

Söndag

Jobbar 12-19 idag. I morse klev vi upp klockan 8. Eller Tilde vaknade då så jag sprang ner och gjorde lelle. Sen åt hon den i sängen sen så gick hon in på sitt rum och jag och Patric kunde ligga kvar och mysa en stund :) Sen skulle vi äta lite frukost. Tilde åt då en portion med fil och flingor och 2 stycken mackor. Hur mycket får det plats i den där magen egentligen?i morgon jobbar jag natt men innan ska vi ut och äta med Patrics familj.Mysigt...
Mammsen och pappsen var här igår och dom hade med sig Joline också. Hyr mysigt som helst. Var iaf skit trött på kvällen men det var vväl inte så konstigt kanske...
Nej nu ska jag mysa med mina älsklingar innan det är dags för jobb

Nattpass

Och klockan är snart redan 2 :) Tiden går så snabbt :) Tilden mår iaf bra nu, äter som om hon aldrig har sett mat förut ;) Hon börjar bli sig själv i gnälligheten och så också, men det tar ju lite tid för hon har mycket att ta igen efter den där fastan.

Annars då? Allt känns faktiskt väldigt harmoniskt. Har ju känts som om man har legat i en svacka ett bra tag men vi tar oss uppåt. Har börjat på lite drömmar och mål som förhoppningsvis kanske går att uppfylla och det känns bra...

Nej ni nu ska jag kika vidare lite :)

har vinden vänt?

Förmiddagen har varit helt annorlunda än dom tidigare. Tilde drack lite och åt några skedar gröt. Resultet? Ingen kräkning :) Fortsatt dagen åt några små korvbitar till lunch och lite lite mos. Resultat? Ingen kräkning än så länge :) Peppar peppar :) Är lyckligare än nånsin men helt slut. Ingen ork och fruktansvärt trött... Men så lycklig :)

Söndag (lite detaljerat inlägg)

FREDAG
i fredags höll jag på med ett inlägg men det fick avbrytas eftersom att lillhjärtat kräktes. Pratade med sjukvårdsupplysningen på fredag kvällen å dom sa åt oss att prova 1 tsk vätskeersättning var 5 e minut, Resultat efter 30 min var en ordentlig spya. Patric kom hem ifrån jobbet så jag och Tilde tog oss ett barn, ropade på Patric då Tildes händer och fötter var alldeles blåa. Ringde sjukvårdsupplysningen igen som bad oss åka in. Blåheten hade börjat försvinna innte på akuten men dom kollade om hjärtat var uttorkad men han sa att det inte var så farligt eftersom att hon protesterade som hon gjorde och eftersom att hon var varm om händerna så verkade det bra. Sen kom en sjuksköterska in och skulle ta blodprover för att kolla om det var obalans i salthalten. När hon och hennes kollega står det så märker jag att den äldre verkar lite irriterad eftersom Tilde ville ju inte va med på dom dumheterna så hon försökte åla sig ur. Så hon sa till oss och hålla i armen och jag försökte hålla i så gott det gick. Så säger den äldre att när hon blev klar som sjuksköterska så var hon på prematuren men nej hon ville inte jobba med barn... Säger man det när man har en barnpatient??? Vart sur men sa ingenting. Kände bara att det var så fräckt... Fick åka hem iaf för proverna såg bra ut så vi var hemma vid 3 tiden

LÖRDAG
Jag hade gett mig fan på att nu skulle det vara över för det kan ju inte vara magsjuka? Hon kräks ju inte när hon inte fått nått i magen, är det magsjuka försöker man ju få ut sånt som inte finns också ju...
Lät henne dricka precis hur mycket hon ville tills hon kräktes upp allt och sen tryckte jag i henne mer. Och hon fick behålla det, så under hela dagen fick hon i sig ca 3-4 dl saft. Sen vid middagstid serverade jag Tilden mat också. Pommes och korv och hon verkligen njöt när hon åt. Förstår henne, hade ju inte ätit sen onsdags. Det var så härligt att se... Värmde i hela kroppen. En timme senare skulle vi sätta på en barnfilm och mysa hela familjen och då var det bara att säga Hej middag... Hon fick inte behålla den :( Jag blev så ledsen, det som började gå så bra...

SÖNDAG
Inte lika positiv idag. Vaknade av att det smattrade ordentligt i blöjan. Diarre i massor. Tjejen fick duscha och sen gick vi ner för att få i oss nått drickbart. Drack saft som inom 2 min var uppe igen (nu har man lärt sig signalerna så det hamnade i badkaret och inte golvet och det var ju ett plus. Tilde har det riktigt jobbigt, men hon har ändå börjat vänja sig. Fick i sig några droppar saft till och sen dess sover hon.

Så så har den lediga helgen spenderats, fast det skiter jag i bara mitt hjärta blir frisk snart... Ja menar hur länge klarar man sig utan mat egentligen.



























Jag älskar er båda så innerligt av hela min blopump (hjärta, som dom tydligen kallar den i norge)

Fortfarande sjuk

Just nu ligger hon och sover i soffan. i natt vid halv 1 fick vi byta sängkläder då hon kräktes ner allt. Sen var resten av natten lugn. Vaknade strax efter 8, fortfarande trött och hängig, vi provade lite fil men vips sa det så låg det över hela vardagsrumsgolvet. Nu ligger hon och sover i soffan. När hon vaknar ska vi ta tempen igen. I morse hade hon 38,5... Men förhoppningsvis har den gått ner då





Men hon kämpar på min lilla prinsessa...

Min lilla ängel











Dagen började bra, var ganska bra tills Patric for på jobbet. Tilde var trött då igen så hon somnade en sväng. När hon vaknade åt hon lunch med god aptit. Blev snabbt gnällig igen efter lunchen. Vi busade och lekte lite men hon ville absolut inte vara själv. Vid kvart i 4 behövde tjejen sova igen. Fruktansvärt trött. Passade på och lagade middag. Väckte lilltjejen när det var klart och serverade henne maten men hon ville absolut inte ha (och hon är inte den som säger nej till mat) Hade misstankar om vad som komma skulle. Dröjde kanske 45 min och då kom första spyan. Var ändå inte 100 på om det var magsjuka men snart kom nästa och nästa... Tog oss ett bad tillsammans när hon hade kräkts ner mig, så sen luktade vi gott igen. Körde allt i tvättmaskinen där det dunkade oroande mycket och självklart har tjejen varit där och stoppat in en flaska :) Tur att det inte var min mobil eller nått :) Satte oss och kollade på barnprogram och sen var vi nerspydda igen böda 2 :( Tilde fick panik och spyan verkade fastna i halsen och hon fick ingen luft stackarn. Men det är ju lätt fixat som tur är. Det svåra är att trösta henne för hon förstår ju inte vad som händer. Sista bilden är på min tappra lilla ängel just nu. on har sovit ca 20 min nu och än så länge (peppar peppar) har det inte kommit nån spya...
Blir hemma ifrån jobbet i morgon då jag inte vill smitta ner L, eller alltså jag ringde och rådfrågade min kollega och hon tyckte jag skulle stanna hemma så att L inte blir smittad. Hoppas jag klarar mig den här gången iaf eftersom att jag nyligen haft det

Månad 2

2011 har nyss börjat men ändå är vi redan inne i Februari månad, ni vet vad det betyder va? Snart sommar och hur underbart är inte det då? :) Går mycket funderingar i mitt lilla huvud just nu. Om framtiden. Vad kommer hända när sommaren är över och viket är slut. Har ju en önskan men den gav jag ju upp i samma veva som jag fick reda på att jag väntade min lilla ängel (ni som känner mig kan ju läsa monster) :) Kanske skulle man ta upp det igen men det är ju så lång tid? Tog mig ett beslut igår och det gav mig en sån fruktansvärd ångest, en panik känska i hela kroppen. Är väl kanske mest för att det inte alltid går som man vill och man kan ju faktiskt misslyckas. Gör jag det kommer jag nog känna sen att jag är för gammal.

Nej nu är det dags att låta barnet sova lite

RSS 2.0