Masons inskolning

Nu är Mason som sagt färdiginskolad. Det har verkligen gått som en dans på rosor och han har fått beröm. Fröknarna/pedagogerna tycker att han har varit väldigt lättinskolad. Jag var med dom 2 första dagarna när det var kortdagar och jag var med hela stunden. Patric var med onsdag och torsdag och fick då äran att prova gå ifrån och det var inga problem. Han hade smaskat i sig lunchen utan problem med. På torsdagen gick Patric dit och lämnade på en gång och hämtade efter vilan och åter igen hade det gått bra. I fredags var det min tur, jag skulle iväg och skriva tentor så jag var lite orolig för att det skulle ta tid men Mason promenerade rätt in och började leka, det var Tilde som tog längst tid för hon skulle pussas och kramas innan jag gick 😘

Så det var den inskolningen och till veckan startar allvaret och jag tror han trivs som 🐠 i vattnet :)


Inskolning för mig

I onsdags var det dags för mig att starta min inskolning också så då tog Patric hand om Masons inskolning. Jag körde danspass på onsdagen och torsdagen och så har jag två pass inplanerat till nästa vecka. Det är skönt att få komma ut och jobba igen och det är så kul att få vara på sjukhuset så det är i den miljön där jag en dag förhoppningsvis jobbar som sjuksköterska. Ser fram emot nästa vecka :)

Fredag kväll...

Masons inskolning är klar, Tilde trivs kanon bra på sin nya avdelning, jag började morgonen med att skriva 2 tentor och nu har vi fredagsmys. Tilde har valt vad vi ska ha för gott nu på kvällenJag tror hon är lite av en gourmet :)

Tentor

Jag önskar så himla starkt att jag ska klara av dessa tentor på fredag men någonstans börjar jag smälta tanken på att det inte kommer bli så. Motivationen har varit svår att hitta med de 2 barnen hemma. jag kämpar på och tycker att jag kan saker hyffsat bra men jag förstår om jag inte klarar det och kan väl någonstans acceptera att jag kanske inte blir klar i vinter 😢

Det är inte lätt att plugga när barnen inte


är på dagis


Förskolan dag 1

Idag var de dags för Mason att bli storfilmer och börja på förskolan. Kör vi kom dit började vi med att lämna Tilde på röda, och dit ville han in. När vi gick ut på gården för att gå till gula började han springa efter de stora barnen. Sen försökte han springa in på gröna, och tillslut kom vi äntligen fram till gula. Där vandrade han rätt in. Han hade skoj och brydde sig knappt om mig. Det fanns så mycket spännande saker att pilla på :) Ibland lät han som en galning som stojjade på där inne ;)
Efter hans första timme på förskolan (blev 1,5 timme) var det dags att åka och äta lunch. Efter lunchen däckade den lilla pojken och sov som en stock :)
Tilde tycker att det är så roligt att lillebror också börjar förskolan 💜
Dags för förskola igen...

Förra veckan var vi och hälsade på på Tildes förskola och Masons blivande :) Efter det var det de enda som Tilde pratade om, jag vill till dagis mamma. Så idag var det dags :) Hon har pratat om det varenda dag nu men nu på morgonen ville hon inte riktigt, eller ville ville hon men hon ville inte börja på röd (hon har blivit stor och då är det dags att hamna på storbarnsavdelningen) När jag berättat att kompisarna hon leker med på gröna också flyttat till röd så kändes det bättre.

Precis när vi skulle gå utanför dörren så hittar jag inte bilnyckeln, ringer och skäller på Patric (fick lite panik, kunde ju inte gå ner eftersom vagnen ligger i bilen). Han kanske hade råkat ta med nyckeln men han var inte säker. Efter 5 min ringer han upp och säger att han hämtar Tilde och skjutsar ner henne, Gissa om stolt tjej.när hon förstod att hon skulle få åka med pappas Ryds Glas bil :)
Själv i lekparken

Tilde har sen i början på sommaren fått gå ut i lekparken själv. Det var spännande från början men sen slutade hon och ville alltid ha med nån (för att hon hade ingen att leka med). Igår när vi satt vid matbordet så sa hon att hon ville ut i lekparken, frågade.om hon skulle gå själv men det ville hon såklart inte för hon hade ingen att leka med. Det var barn ute och lekte så förklarade för henne fatt om man vill leka med nya barn kan man i te vara stå och kolla på, utan man måste fråga om man får vara med.

Efter middagen gick jag, Tilde och Mason ut. Efter ett tag kommer en liten pojke och börjat prata med mig. Tilde tar tillslut mod till sig och frågar om han vill gunga. Dom börjar leka ihop och efter ett tag säger jag till Tilde att jag måste gå in med Mason, frågar om hon vill följa med in men hon ville stanna ute med sin nya kompis. Jag blev alldeles varm inombords :)

Kollar ut genom fönstret lite då och då och senare är dom fler som leker. Hon var ute hela kvällen och vi fick knappt in henne igen 😀En semestervecka i Marstrand

Efter att vi hade befunnit oss i Skåne i lite mer än en vecka var det dags att åka till Västkusten och Marstrand där vi hade hyrt en stuga tillsammans (alla 3 syskon och våra familjer).
 
Vi började färden med att ta ett litet litet stopp i Ullared för liite shopping :)
 
 
 
Första dagen (söndagen) så vaknade lille Mason på tok för tidigt så jag tog med honom på en morgonpromenad
 
 
 
 
 
 
När vi kom tillbaka till stugan hade Tilde också vaknat, så då gick vi en till gång :)
 
 
 
 
 
När alla vaknat lite senare så begav vi oss iväg med båten ut till Marstrandsön
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På måndagen var det dags för Colin att fylla 3 år, och hans födelsedag startade vi med tårta till frukost och sedan begav vi oss till Liseberg. På Liseberg var vi från öppning till stängning, barnen skötte sig exemplariskt och det var en riktigt mysig dag <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En dag åkte vi in till Göteborg och myste i slottsskogen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På fredagen så var det dags för en tripp till Göteborg igen, men denna gång till Universeum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På lördagen var det dags att bege sig hemåt igen, och nu har vi varit hemma lite mer än en vecka och Patric är åter på jobbet och jag är hemma med dom små bustrollen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0