Lysafton

Idag är det lysafton och dagen till ära har jag färgat håret. Det var verkligen längesen jag färgade det sist så jag slog till och blev rödhårig :)


Så deprimerande...

Har jag tagit mig vatten över huvudet? Hur kunde jag någonsin tro att det skulle gå? Känns så jäkla deprimerande att jag ska skriva omtentan på POPen och jag kan antagligen mindre den här gången än förra gången jag skrev den. Sist hade jag redan tagit sommarlov och var slut och less så som man är när man är höggravid. Men nu...
Nu har jag 2 barn istället för ett, varav det stora barnet är en ängel som vanligt och lilleman, ja han är lilleman. Det är stök och bök och ett väldans massa grinande. Han har väl grinat normalt tidigare men den här vecka har det eskalerat å varit extremt. Finns inget i princip som lugnar honom. Lyckas man få honom att somna så ska man vara glad om det håller i sig i Max 30 min!!! Tur att han sover på nätterna iaf, förutom sina 3-4 standard amningar.

Men går det inte den här gången (vilket det inte gör så ska jag klara den nästa gång!!! Och i värsta fall blir jag klar ett halvår senare. Kanske skulle det tillochmed passa sig bättre...)

Det löser sig! Visst då?


Dags för skola...

Idag ska jag på skolan för första gången på länge :) vi ska sitta några stycken å plugga till en omtenta... Eller ja jag har 2 stycken men... Man får koncentrera sig på en i taget...

Vad har hänt sen sist då?
Vi har hängt ganska mycket med Emilie, Ellen & Alfred. Jag har rensat och fixat Tildes rum så det har blivit lite mer av ett stortjejsrum. Mason har hunnit bli hela 6 veckor och jag kan verkligen inte förstå vart tiden tar vägen...

Vi har alla börjat komma in i vardagen och Tilde är verkligen duktig. Sen är lillebror kanske inte hennes favorit men :/ de blir nog bättre när han blir större :)


Morgonmys

På morgonen är han en riktig solstråle ;)


Kvällsbad

Idag badade syskonen Brolin ihop för första gången. Tilde hjälpte till att tvätta Mason :) Hon är så duktig, hon hjälper till att byta blöja också :)


BVC

Idag var det dags för ytterligare ett besök på BVC. Lillkillen växer fort! Nu väger han 4900g och är 56 cm lång.
Kollade vad Tilde vägde och hon var 7 veckor när hon vägde 4660g, undra vad Mason kommer väga när han är 7 veckor...


Första dagen på dagis

Klockan nio vad det dags att lämna av det stora hjärtat på dagis. Det är första dagisdagen sen typ 4 juni. Det är 2,5 månad sen sist. Hon var jättespänd nu på morgonen och frågade vid frukosten om vi kunde åka snart. Väl där ville Hon åka hem igen :/ men sen gick det över. Tyvärr var ingen av hennes bästisar där... Men hon har nog kul ändå :)


Mason 5 veckor

I söndags blev lilla stök och bök 5 veckor gammal. När folk ser honom så säger dom "åhh den där är inte gammal" å nej det är han ju egentligen inte men det är nästan så att jag får panik inombords. Det går alldeles för fort. Hade ju redan bestämt mig innan att jag skulle njuta av den här tiden och inte stressa framåt och det gör jag, men då blir jag stressad över hur fort det går istället :)
Idag är det dags för BVC igen och lillhjärtat har blivit en riktig tjockis så jag tror att jag kommer skriva här i em och berätta att han väger över 5 kg...

Han har börjat bli riktigt stark i nacken och inatt åt han bara 1 gång!!! Förstå hur utvilad jag känner mig! :)


Fantastisk helg...

men nu är jag en slagen hjälte!!!

I fredags vid halv 12 ringde barnens farmor och kollade vad vi gjorde och ville att jag skulle packa i lite regnkläder och så till Tilde??? Då hade dom tillsammans med Patric bestämt att Tilde skulle följa med dom ut till stugan och sova där men som vanligt har Patric glömt att informera mig om det ;)

Sen kom iaf Emilie och barnen förbi och när hon hörde att vi skulle vara utan stort barn så fixade hon också barnvakt till sitt stora barn för kvällen så att vi fyra kunde gå ut och äta middag tillsammans. Så vi kände oss barnfria :) och vi hade lika trevligt som vanligt :)

På lördagen fick jag sova ända till 10.00 och jag vet inte hur många matningar jag ställt upp på då Mason fick sova i våran säng så då behövde jag ju bara slänga fram mjölkpaketen åt honom ;)

Vi åkte direkt till selångersmarknad för att kika lite. Shoppade strumpor och langos. Patric köpte visserligen snus också... Och tyvärr köpte jag ett par foppatofflor också då jag fick skavsår av skorna jag hade på mig... (Trodde inte det skulle ske...)

Helgen i bilder :)


Äntligen fredag :)

Veckans bästa dag <3

Igår spenderade vi hela förmiddagen hemma hos Emilie så ungarna fick loppa av sig. Och nog blev dom avloppade allt ;) kolla bilden nedan på Ellen propellern som Emilie skickade till mig igår kl halv 7 :)

Fast för oss blev det ingen vila efter att åkt därifrån. Utan vi åkte och hämtade upp pappa Patric och sen åkte vi direkt till Härnösand för att hjälpa Anna och Matte med flytten. Kul att få se deras nya hus :) strax efter kl 22 begav vi oss hemåt, få ville Tilde åka hem för då var hon trött. Fantastiska unge gnällde ingenting och så hjälpte hon till att flyttstäda också ;) gullunge haha.

Nu ska jag fredagsstäda här hemma så det ser hyffsat ut när älsklingen kommer hem <3


Torsdag

Då är "jobbveckan" snart slut... Skönt! För då är Patric hemma igen hela dagarna :) ungarna är snälla och sköter sig bra men man blir ändå trött.
Nästa vecka börjar Tilde på dagis igen :) och nästa vecka måste jag börja plugga till mina tentor. Hoppas att Mason är lugn och sköter sig ordentligt då ;)

I tisdags var jag hem till Kramfors över kvällen för att träffa mina gamla vänner från högstadietiden :) var hemma kvart över 12 på natten så hela onsdagen spenderades i trötthetens tecken. Men jag fick vara trött i badet... Hela gårdagen spenderades på himlabadet. Jag badade med Tilde och Joline och Mason hängde med sin moster.
Väl hemma så hade jag inte plockat fram ngt till middag. Så vi satt och funderade på vad vi skulle köpa och när vi väl bestämt oss så skulle Jag åka och handla. Men då började regnet ösa ner så då beställde vi hem pizza istället...


Mason 4 veckor

God morgon. Nu har vi varit vaken i dryga halvtimmen. Det är runt 8 snåret grabben vaknar och då brukar han vilja vara vaken en stund. Ibland ända till 10-11 :)
Han har dom senaste 2 nätterna börjat ända sina rutiner litegrann under natten. Det är nu bara 2 matningar en vid 1 och en vid 5, om han åt sitt kvällsmål senare hade det vara varit en matning ;) men nu äter han vid 21 på kvällen :) men jag är nöjd. Det är väldigt skönt att slippa mata varannan timme, för det gjorde mig riktigt trött :)

Annars är han en ganska glad kille som mer och mer bjuder på leenden. Så svarsleende är på gång och det sker mindre reflex mässigt.

Nu är det dags för frukost för den stora tjejen :)


Äntligen Helg :)

Jag har lyckats klara av en vecka som 2 barnsmamma medans Patric har jobbat. Dom sköter sig riktigt bra, men Mason är den stökiga av dom ;) Men nu ser jag fram emot en helg när Patric är hemma med oss :)
Tänkte lyxa till det och försöka laga nån god middag så jag har tagit fram oxfilé :)
Tilde är hos sin farmor och farfar så jag tänkte passa på att städa nu :)

Uppdaterar mer sen :)


Morgonmys

Idag vaknade Mason lite tidigare. Redan kl 8 var det dags att kliva upp. Så idag är jag trött... Det värsta är ju att jag inte kan hålla mig vaken på kvällen :/

Men nu ligger vi här i soffan alla 3 och tar tag i dagen på ett långsamt vis. Vi har precis ätit frukost och idag ska vi ut på lite ärenden på Ikea och sen handla lite :)


Tisdag

Idag mötte vi upp Tildes & Masons farmor och farfar på himlabadet. Tilde badade som en galning med dom :) det är så härligt att se henne lycklig :)
Sen bestämde dom att hon skulle sova där någon dag och det ser hon verkligen fram emot då det var längesen :)
Efter badet åkte vi hem för att fixa middag och idag var det Tilde som hade valt vad vi skulle äta. Det blev fiskpinnar och hemmagjord mos.

Själv är man helt slut! Dagarna går bra men jag sover som en stock i soffan före kl 22. Å nu ligger jag här ochbloggar även fast jag borde sova :/ men jag fick en 4 timmars sovpaus för matvraket Mason :)


BVC

Jag avbokade gårdagens besök för att kunna ha en heldag med Tilde på himlabadet, så då fick vi en ny tid klockan 2 idag. Tilde var kvar med sin farmor och farfar medan jag och Mason åkte iväg på vägning.

3 veckor gammal så väger han nu 4260g och är 54 cm lång. Han fortsätter att växa 1 cm i veckan. Hans viktkurva gick rakt uppåt... Shit de här kommer att bli en stadig bit om några veckor :)


Himlabadet

Idag var det dags för Patric att jobba första dagen efter semester och föräldraledighet. Hemskt att börja jobba en sån här härlig dag. Jag, Tilde och Mason packade iaf ihop oss och begav oss till Himlabadet för att njuta av antagligen vad som är dom sista sommardagarna. Tilde var nästan nonstop i badet och jag satt på poolkanten. Mason hängde i vagnen och sov hela tiden (förutom när det var matdags).
Var så skönt att kunna lägga all uppmärksamhet på Tilde, för det är nått jag oroar mig för nu när man har 2 barn. Jag vill absolut inte att hon ska känna sig bortglömd eller åsidosatt.


Bara några timmar kvar <3

Åh nu är det verkligen inte lång tid kvar :) nästan så det pirrar i magen på mig. Älskade lillhjärta <3


Mason 3 veckor

Tiden går snabbt när man har roligt sägs det. Och det gör den verkligen. Dom här 3 veckorna har gått jättesnabbt men samtidigt känns det som om han har funnits med oss så mycket längre tid. Konstigt det där.
På mån är det dags för ytterligare ett besök hos BVC, ska bli spännande att se hur mycket han växt på 1 vecka...


Underbara fredag :)

Vi började dagen med ett besök på kubenbadet tillsammans med Emilie, Jonas, Ellen & Alfred. Alla badade förutom Mason :) Mason spenderade dagen med att sova i skuggan (vi kan kalla honom chillarn).
Efter att vi badat åkte vi hem och duschade och tog med lite mat för att åter möta upp familjen Johansson/Högman. Men innan gjorde vi ett snabbt stopp på affären för att inhandla lite efterrätt och minifom till lillgrabben. De e ju kusligt vilka pengar man kan ta för en sån där liiiiten flaska. Över 100kr...

För att återgå till dagen... Hemma hos Emilie och Jonas grillade vi och sen avslutades kvällen med kortspel. Grabben åt 01.20 och sen efter det begav vi oss hemåt. Grabbhalvan fick lägga sig i vaggan och där sov han sött (sååå skönt, vill inte ha honom i sängen!). Klockan 5 ar det dags för nästa mål mat... Och sen började det. Det somnades, vaknades, bökades, stökades och vrålskreks fram till kl 7 och då var det dags att äta igen:/ Pappan fixade blöjbyte och tillslut somnade grabbhalvan om och så sov vi till 9. För då var det dags för käk igen... Så nu sitter jag och grabbhalvan i soffan medans pappan sover...



Idag är det förresten dagen D. Tilde kommer börjar åka hemåt så snart får vi träffa henne igen :)


Lördag natt...

Då börjar syster med familj sin hemfärd. Vilket betyder att Tilde kommer hem på söndag dag nångång. Som jag längtar efter henne :) Vilken bamsekram hon ska få :) Massa massa kramar.

Idag beger vi oss till kubenbadet för sol å värme å bad :)


Augusti...

Då är det bara några dagar kvar av Patrics ledighet :( Tilde kommer förhoppningsvis hem snart!!! :) å vardagen börjar närma sig. Till veckan ska jag alltså vänja mig vid att vara tvåbarnsmamma på riktigt för det har jag liksom inte riktigt varit än...

Inatt har vi haft en riktigt bra natt (men natten innan var en amma varannan timme natt) inatt körde Mason 3 timmar mellan amningarna :) men då började jan stöka å böka kl 6.30 istället så då klev han å jag upp såPatric fick fortsätta sova. Så nu har jag tagit mig en 2 timmars tupplur så jag kan vara lite piggare ikväll :)

Ser fram emot morgondagen när det ska vara kanonväder! Då ska vi åka å bada med Emilie och Jonas med ungar. Tråkigt nog kommer vi bara ha med oss en :/ men ser fram emot att njuta i solen lite :)

Nej nu ska jag städa undan lite medans älsklingen är och handlar :)


RSS 2.0