Dålig uppdatering

Har inte blivit så mycket uppdaterat nu eftersom att det har varit fullt upp. Men efter idag så kommer det bli mycket lugnare faktiskt, hoppas jag iallafall. Nu är vi hemma hos mamma och pappa och har ätit julmat. Beroende på vädret så kanske vi blir kvar över natten. Julen var iallafall jättemysig men den gick alldeles för snabbt. Lillgrodan somnade vid julklappsöppningen så det var antaglligen inte speciellt spännande :) Fast hon fick många klappar. Det är tur hom bara hade varit med oss i 3 veckor och varit snäll annars hade det nog inte blivit så många :P
Nej, mys i soffan med familjen en stund :)

Fredag

Tilde blev sjuk igår, hon fick magsjuka stackarn. Ingen höjdare, men idag mår hon mycke bättre. Nu har syster kommit och ikväll ska vi gå ut och äta på Biteline med Anna och Matte. Det blir roligt det :) Annars blir det nog bara lugnt idag för det känns inte som om man kommer våga sig ut genom dörren. -19 är inget väder för mig faktiskt... Jag är sommarmänninska :)
Uppdaterar kanske md bilder i morgon

Allt bara rullar på :)

Peppar peppar men ska det vara så här lugnt å skönt? Allt verkar funka som det ska, och Tilde är vaken mer och mr nuförtiden, men inget gnäll, ska vara när mamma inte fattar att jag vill ha käk vill säga :P Ger mat det sista jag gör då jag inte tycker hon ska få bröstet på en gång :P Är en elak mamma jag ;)

Annars är julförberedelserna i full gång, slår in julklappar och sådär. Tilde får nästan inga julklappar för det känns ganska onödigt, hon får nån skallra och så men inge mer :) Patric ska inte få nått alls har vi bestämt men självklart kommer han att få det i slutändan :) Har 3 saker jag ska försöka fixa innan jul. Vi har iaf bestämt att vi ska köpa en filmkamera till oss i julklapp så det är därför vi inte ska köpa nått. Känns som om man vill ha en filmkamera nu när man har en så söt liten tjej :)
Nu ska det städas här hemma för Tildes moster Jenny kommer och hälsar på idag. Hon kommer ikväll och så åker hon hem på söndag.

Vill bara säga tack Emilie för dom fina sängkläderna :)

Och om nån läser så önskar jag mig kläder i julklapp. Har inga kläder :( Gick upp allt som allt 5kg under graviditeten och nu har vi gått ner dom 5 och ytterligare 4kg. Så det känns kanon

Tisdag

Då har det gått ytterligare några dagar. Pappa har varit snäll och lånat ut sin dator så vi inte behöver vara utan när våran är på service :)
Man blir ju lite handikappad när man är utan den :)
Allt rullar på finfint. Hon är fortfarande i äter, sover och skiter stadiet :)
Idag är faktiskt jag och Tilde alldeles ensamma eftersom att pappa är på utbildning. Jag var lite nervös innan men det var inte så farligt att vara ensamma faktiskt :)
Tänkte jag skulle bjuda på några bilder också faktiskt :)


Här är hon alldeles nyPappa och Tilde myser (1 dag gammal)En risig mamma med världens sötaste tjej :)

Nu är hon här

Nu har våran lilla Tilde kommit till oss. Hon har visserligen varit här i en och en halv vecka nu men vi har ingen dator hemma så jag har därför inte kunnat uppdatera något.
Den 30 November gick vattnet så jag ringde förlossningen eftersom att min barnmorska sagt att jag skulle ringa dom då Tilde inte var fixerad. Väl där så satt hon fast ordentligt så vi fick åka hem igen och vänta på att värkarna skulle börja. Fick vad jag tyckte var onda värkar men dom blev inte regelbundna och på morgonen var dom borta igen. Kl 12 den 1 December bar det av till sjukhuset igen för att dom skulle kolla hur det var med Tilde och för ev igångsättning. Väl där så såg allt bra ut med tjejen i magen så då bokade dom tid för igångsättning den 2 December kl 8 ifall värkarna inte skulle ha satt igång av sig själv. Väl hemma igen så var allt som vanligt och jag hoppades på att värkarna skulle komma igång men det blev bara som natten innan fast lite ondare, men inte regelbundet. Så den 2 december for vi in till förlossningen. Först gjorde dom ett ctg och sen dröjde det ända till kl 10 innan dom satte in värkstimulerande droppet. Runt ca kl 13 så började värkarna bli ganska olidliga så barnmorskan bestämde att jag skulle få ryggbedövning. Runt kl 14 fick jag den och det är nog det bästa som har hänt, allt bara försvann förutom trycket neråt då, men det var ju ingenting :)
Runt 16 tiden var jag öppen ca 7 cm, några minuter senare kunde jag inte hålla emot att pressa när värkarna kom. Gick på toa och kom knappt därifrån eftersom att jag fick så mycket krystvärkar. Till slut så tvingade barnmorskan mig därifrån eftersom att jag inte fick krysta så pass tidigt. Väl i sängen så kollade hon mig och då var jag öppen 10 cm och då var kl ungefär 16.50. Efter ca 30 min så var hon ute. Kände mig väldigt omtumlad och det var en konstig känsla. Hon fick ligga på mitt bröst en kort stund sen fick hon gå till Patric och det kom in flera personer i rummet. Vet inte hur många för jag fick åka in i lustgasens dimma. Underbar känsla det med, det funkade inte vid värkarna för då kunde jag inte andas som man skulle men nu när all värk var borta. Mysigt värre ;)
Blev bedövad och sen fick dom sy eftersom att en ven sprack så det pulserade ut ganska mycket blod. Sen när allt var klart fick jag mysa med Tilde igen. Sen var det dags för en dusch som jag inte såg fram emot eftersom alla stygn. Myste ganska skönt där i duschen, började känna mig lite konstig så jag tog tag i räcket och sen vaknade jag på duschgolvet.

Tilde var iaf 51 cm lång och vägde 3238g och hon har en ordentlig men ljushårig kalufs :)

Hon är verkligen Patrics lilla ögonsten, och hon är en ordentlig pappagris, antagligen eftersom att hon fick ligga hos honom i en timme medans dom sydde så det var i princip hennes första närhet.

Nu har jag iaf uppdaterat :) Dags att mysa med Tilde

RSS 2.0