V 33

Ja finns inget att skriva. Har dödligt ont vissa dagar, det trycker neråt å fogarna värker å "mensvärk" med ojämna mellanrum... Men snart är det SOMMARLOV :)


Söta ungar :)

Vi var ju barnvakt igår och dom skötte sig nästan exemplariskt hela dagen :)


Helgen...

I fredags hängde jag med Emilie på dagen och sen åkte jag och Tilde hem för att vi skulle gå ut å äta med Patrics familj på kvällen. Vi satt på Opus uteservering och åt och deras mat är verkligen god!!! Tilde valde att följa med Millan hem och sova där så det var inte mer med det. Dom bestämde att dom skulle åka och bada också på lördagen så på lördag morgon fick vi åka dit med badkläder åt lillhjärtat. Hon hade haft sååå roligt och så hade hon hittat en kompis som var lika gammal som henne :) hon hade tydligen varit i vattnet hela dagen :)

Jag och Patric åkte ensamma på en veteranmarknad och sen åkte vi och kollade lite på bilar. Ac:n i våran bil har gått sönder så det här är andra gången på mindre än 1 år som bilen går sönder, så vi är lite oroliga att det bara ska fortsätta nu när det börjat. Strax över 12000 skulle det gå på att laga den men som tur var går det iaf på försäkringen så det blir bara en självrisk på nästan 2500kr. Men det är ju pengar som kunde ha använts till annat...
Sen strosade vi lite på stan å så satte vi oss på en uteservering å Patric drack sig en öl och jag drack cola...

Nu ska jag snart kliva upp för vi ska åka hem till Emilie och Jonas för att vara barnvakt åt Ellen och Alfred. Tilde p Ellen lär ju loppa av sig å Alfred lär ju bara ligga å hänga ;)


Växer mer än magen när man är gravid?

Jag fattar ju att man kan bli rund om hela kroppen men funderar på min näsa. Kolla på bilden här nedanför... Visst ser den gigantisk ut? Det är de ända som ja ser på bilden... En stooooor näsa!!!! ;)

Har sminkat mig idag för Emilies skull. Då ser jag piggare ut än va jag är iaf ;)


Utbrott...

Idag har vi fått tampats med det värsta utbrottet jag varit med om från Tilde. Hon var väldigt övertrött men ändå. Hon skrek, slogs och sparkades... Grannarna lär ha funderat på vad som pågick här hemma.
Då det startade fick hon klä av sig direkt och hoppa i säng, vilket inte hjälpte hennes humör men... Patric fick ta över efter ett tag...
Så nu sover hon... Förhoppningsvis med bättre humör i morgon


V 32

Å så var det dags igen! "Harry" är ca 42 cm lång och ska under denna vecka börja närma sig härliga 2 kg. Känns som om man inte hinner med sig för tiden går så fort...


Njutar helg...

Den här helgen har verkligen varit kanon. En kvalitets helg som man förtjänar ibland :) i fredags åkte vi till torpet och var där till lör em. Sen skyndade jag hem för att duscha å hämta upp Lina för Eurovision kväll hos syster :) och idag har vi varit i lekparken hela familjen, sen åkte vi ner på stan för att äta mjukglass. På eftermiddagen åkte vi ner igen för att äta middag på en uteservering. Nu har barnet hoppat i säng och vi ska se vm finalen :)


Första turen till torpet :)

Idag blir det invigning av torpet för den här säsongen :) när Patric slutat jobbet åker vi dit :)
Tilde tycker att det ska bli så kul :) men då har vi först lite ärenden :) jag ska köpa färg till hallen, ska hämta ut skyddsnät och stege till studsmattan, handla lite mat till Patric eftersom att han bantar! Å så måste jag köpa en roller också. Skönt att man kan måla det sista nu så det är klart :)

Igår hängde jg och Tilde i lekparken hela dagen. På fm hängde vi lite med grannarna och på em kom Emilie, Ellen och Alfred. Tilde och Ellen var inte riktigt bästisar i början men när det var dags att åka hem så var dom bundisar igen :)

Tog inget kort på småtjejerna men på Alfredo ;)


V 31

Man tycker att det inte händer nått för man märker inte av förändringarna. När jag ser mig i spegeln så tycker jag att jag är "liten å smidig" tills jag ser bilderna. Tycker det verkar ha hänt lite sen förra veckan också... Vad tycker ni?

Var hos bm igår, sf-mått låg på 29 så det har planat ut lite och ligger närmare mitten linjen nu än den högre linjen som sist. Hjärtljudet låg på 145. Sen fick jag beröm för att vågen BARA ligger på1+ sen inskrivningen. Jag fattar riskerna med att vara överviktig och att hon måste informera om detta men jag gillar inte sättet hon säger de på och jag tycker att man kan försöka hjälpa eller ge konkreta råd i såna fall. Men icke, bara " det är inte bra att gå upp för mycket i vikt när man redan är överviktig som dig"... Å 1 kg låter ju visserligen lite men ja börjar bli stressad för vad vågen kommer sluta på och att vi ska kommentera detta varje bm besök. Jag kanske avfärdar det lätt när jag pratar om det men innerst inne är det jättejobbigt. Mitt 1 kg + känns som 10 kg. Å det är många veckor kvar. Tänk om ja har gått upp 20 kg innan de e dags å hur kommer hon kommentera det? Nej nu ska jag inte tänka på det...

Bltr låg på fina 125/66 så det kan hon inte anmärka på! Sen kände hon på magen och hon kunde inte avgöra om det är huvudet eller stjärten som ligger neråt men jag tror att det är huvudet. Har nämligen haft den funderingen om han vänt sig, fast de spelar ju egentligen ingen roll då han kan vända sig många gånger till :)


Lediga dagar...

Igår morse vaknade jag och var besviken för att det var söndag. Men så var det bara fredag :) men nu är det lördag och måndagen närmar sig med stormsteg. Jag är trött som jag vet inte vad så tog mig i kragen och stoppade i mig järntabletter. I ons var vi hemma hos Emilie och Jonas och lät ungarna loppa av sig och sen grillade vi :) som vanligt mycket gott :) på torsdagen tog vi oss en fika med Lina och på kvällen tog hon med sig sin Patrik och så åt vi middag tillsammans (andra kvällen på raden då det blev hockey). Fredagen spenderades i lathetens tecken. Vi kollade lite på hemnet och blev kära i ett hus (på alnö???!!!). Annars kikar vi bara runt till den dagen det är dags att flytta. För den dagen kommer så småningom :) Tilde vill nämligen inte dela rum med lillebror!!! ;)


V 30

"Harry" är nu ca 38 cm lång å väger ungefär 1,5kg. Tycker tiden går snabbt och snabbare lär det gå i och med att sommaren startar.
Har ca 4 veckor kvar i skolan och sen är det ett långt och härligt " sommarlov" och jag kan lova att jag ser fram emot ledighet och härliga dagar med mycket sol (har beställt mycket sol nu i sommar). Vi kommer nog spendera mycket tid på torpet också då jag inte har några jobbpass att passa :)

Annars flyter allt på ganska bra. Går jag mycket så får jag känna av det i efterhand och orken är inte den samma. Vissa dagar har jag väldigt ont i bäckenet men det är fortfarande uthärdligt (oftast)


God morgon :)

Idag är vi lediga och då är man såhär glad när man vaknar :)

Idag ska Tilde och Ellen ha lekdejt när Ellen slutat dagis :)

Idag går vi in i V 30 också :) men de tar vi i ett separat inlägg :)


Lillebrors vagn

Bilderna är lite dålig men :)


Söndag!

I morse tog vi oss alla 3 en härlig sovmorgon till kl 10.30 och det händer inte ofta nu förtiden. Alla klev upp och så städade vi undan det värsta och sen åt vi frukost. Nu har vi lite soffhäng och sen ska vi åka på affären och handla. Idag är det söndag och då vill man ju ha något gott. Sen ikväll kommer pappa med våran vagn också :) ska bli spännande att se den i verkligheten :) pappa tyckte den va fin iaf :)


Fredag

Spenderade 2 timmar ute på birsta med Emilie. Sen var det tänkt att vi skulle följa med henne hem så Tilde och Ellen skulle få leka men då Tilde inte åt så fick hon å mamman åka hem istället. Det är dags att faktiskt vara konsekvent med det man säger. Det är så lätt att ge med sig. Det handlar ju inte om att vara dum på något sätt även fast det känns så.
Verkar som om hon är trött för nu ligger hon å vilar. Verkar nästan som om hon behöver en kort sovstund på dagen igen :/


Egypten april 2013

Jag kan ju börja med att jag fick tjata ganska mycket på Patric om att åka, och det tog ganska lång tid innan jag lyckades övertala honom. Men jag var övertygad om att resan behövdes och att det skulle vara kul för Tilde att få göra något med mamma och pappa innan lillebror kommer. 
 
Att vara gravid i värmen är inga problem, tycker inte att det gör någon skillnad men däremot på grund av känningar från foglossning så var längre sträckor ett problem, men vi hade tur. Då vi skulle ner till stranden fanns det en buss som skjutsade ner oss och ville vi till köpcentrat så fanns det en typ utav tuc-tuc som gick den sträckan alldeles gratis :) Ungarna och Anna älskade att åka den :) Tror Anna tyckte det var lika roligt om inte roligare än ungarna haha.
 
Vi gjorde inte så mycket där nere mer än att ha semester. Vi hade inte pratat något om hur "resan" skulle läggas upp men jag tror vi alla var inne på en riktig semester semester där vi bara tog det lugnt och njöt. Och det gjorde vi. Det tråkiga är att en vecka tar slut så nedrans fort!!! Man längtar och längtar till man ska åka å så kommer man dit så ska man hem igen... Men jag är ganska säker på att nästa år blir det inga problem att få med Patric. Så vi får se vart vi bär av då :)
 
Onsdag - var dagen som vi kom fram, vi var framme på hotellet strac efter 14.00 så då gick vi och åt lunch medan hotellet fixade incheckningen. Efter lunch och incheckning begav vi oss till hotellrummet som låg nära vattenparken. Bytte om till badkläder och la oss vid poolen. Klockan var då efter 3 så den "värsta" värmen var borta. Ungarna badade och vi njöt i solstolarna.
 
Torsdag - Anna hade bokat in sig för massage så vi hängde vid poolen som låg nere vid spa:t. Den var en fin barnpool och det var varmt både i pool och luft. Detta var dagen som vi brände oss. För låg solskyddsfaktor! Att jag och Patric brände oss var ju egentligen inget problem vi är ju vuxna (nu brände Patric sig visserligen väldigt illa och det rann var från hans huvud under 2 dagar efter detta) men med Tilde är det värre då man försöker förklara och det gjorde ont för henne att vända sig i sängen på natten mm. Men hon var en kämpe! :)
 
 
Fredag -  Vi tar bussen ner till stranden. Sanden är hårdpackad och däför inte så mysig, men dom hade mysiga solsängar. Vattnet kändes kallt men det är väl för att man är så varm i kroppen men efter ett tag så vänjer man sig :) Var där halva dagen då ungarna är bortskämda och tyckte havet var kallt ;) På kvällen åker vi till köpcentrat och strosar omkring lite.
 
Lördag - En dag i vattenparkens land. Bara sol och bad :)
 
Söndag - Dags för snorklingtur. Kvart i 8 på morgonen beger vi oss iväg på en båttur som ska ta hela dagen. Man stannar på 3 ställen för att snorkla och mitt på dagen gör man ett stopp på en liten sandö där sanden är vit och himlen blå och runt om finns det bara hav. Det var verkligen fantastiskt att snorkla och jag fick se Nemo i verkligheten. 
 
Måndag - Häng i vattenparken
 
Tisdag - Häng i vattenparken och på kvällen åkte vi till köpcentrat igen för att äta på McDonalds ;) För 5 personer blev det 160kr och i barnens happy meal var drickan lika stor som dom vuxna får normalt i sverige :)
 
Onsdag - Utgång lika med hemgång... Åt våran sista frukost på hotellet och sen lite strosande och sen var det dags att ta transfer bussen till flygplatsen... Väl där trodde dom inte på hur långt gången jag var, men tillslut fick även jag följa med på hemresan ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V 29

Då var det dags igen... Tiden bara flyger iväg. Idag får ni en bild från liggande då jag måste stå på en pall i badrummet annars å jag vet inte hur mycket mer pallen orkar ;)


RSS 2.0