Tänkte börja säga...

Att jag älskar Patric, men det gick över ;)
Han började med att köpa ett kylskåpspaket med cocacola åt mig (han har nästan haft läskförbud härhemma senaste tiden) å sen var han allmänt go. Men sen gick han och Tilde å badade och jag plockar undan i köket. Efter ett tag hör jag Tilde ropa; bollen?!, bollen?!, bollen?!
Å jag förstod att bu har Patric lärt henne dumheter eftersom att han kallade mig just bollen när jag väntade Tilde... Sen berättar han när jag är därinne att han sa åt henne och ropa efter bollen (han sa inte att det var mig han menade) å när jag inte svarar säger Tilde äh hon städar nog!!! Jäkla Patric å jäkla unge :)


Vecka 20

Eftersom att vi blev flyttad några dagar på RUL så innebär det att vi har varit i vecka 19 i nästan 2 veckor ;) ( enligt senaste mens så går vi in i v 21 på tors... med tilde var det senaste mens datumet som stämde bäst så ska bli spännande och se hur det är med denna krabat) så i morgon provar vi återigen på att gå in i en ny vecka :)
Barnet är ca 14-16 cm mellan huvud och stjärt och väger ca 350g...

Han börjar bli en riktigt rörlig typ och jag känner av honom flera gånger/dag.

Hur mår jag då?
Jag är fortfarande illamående på morgonen men jag har slutat me medicinen och så försöker jag kontrollera illamåendet, ibland med bra resultat och ibland med sämre ;)
Sen har jag fått en ordentlig värk i svank och bäcken. Just nu har jag proppat i mig 2 Alvedon och ligger nu i ett hett bad.. Men annars är det helt ok faktiskt :)

Och såhär ser magen ut när vi går in i vecka 20


Måndag...

Är ledig idag från praktiken men vi har ju ändå skolarbete att göra så Tilde har varit på dagis... Blev dock inget skolarbete gjort utan istället kom Emilie förbi och vi har ätit lunch och bara hängt i soffan som 2 tjockisar, varav den ena är tjockare än den andra ;) Skönt att vara långledig men i morgon är det dags igen :) Men jag trivs så det går bra, har börjat värka litegranna i svank och bäcken... Men det är ju bara 4 praktikveckor kvar...
 
Lägger upp en gammal bild då Emilie gnäller när jag smygfotar ;)
 
 
snart har du en liten, när som helst nu :)

Måndag...

Är ledig idag från praktiken men vi har ju ändå skolarbete att göra så Tilde har varit på dagis... Blev dock inget skolarbete gjort utan istället kom Emilie förbi och vi har ätit lunch och bara hängt i soffan som 2 tjockisar, varav den ena är tjockare än den andra ;) Skönt att vara långledig men i morgon är det dags igen :) Men jag trivs så det går bra, har börjat värka litegranna i svank och bäcken... Men det är ju bara 4 praktikveckor kvar...
 
Lägger upp en gammal bild då Emilie gnäller när jag smygfotar ;)
 
 
snart har du en liten, när som helst nu :)

Söndag

Igår hängde vi bara på fm och myste i soffan :) sen var det dags för att göra sig iordning för 60-års kalaset vi skulle på :) jag, svärmor och Tilde åkte hem vid halv 10 för då var lillhjärtat trött :) hon somnade som en stock i bilen...
I morgon är det måndag igen och bestyren börjar. Är trött idag len säg när man inte är det egentligen :)


Namn till lillebror...

Nu när vi vet att det med stor risk är en pojke så kan man börja fundera på namn. Problemet är att jag och Patric inte tycker lika nästan nångång haha. Så just nu heter den Harry och har hetat det sen den kom in dit i princip ;) men det namnet får jag inte igenom sen :) vi brukade skämta innan vi visste att det var en kille att den skulle få namnet efter våra pappor som ett härligt dubbelnamn: Mats-Göran haha. Satt med en namngenerator nu för att hitta fina namn å då kom Mats-Göran upp. Det måste ju vara ett tecken haha


GOD MORGON :)

Idag är det sovmorgon men vi vaknar ändå 7,30 :) Men det är mycket skönare än 5,45 :) Nu sitter vi å myser i sängen men vi ska snart kliva upp och äta frukost :) Flingor och mjölk ville tjejen ha :) Jag har kväll på praktiken och sen dag i morgon :) Sen går vi på helg... Och nästa vecka börjar vi med studentrum och att vi ska gå 2 och 2 vi studenter. Så vi kommer ha vårat eget patient rum med patienter och ta hand om. Det kommer bli spännande :)
 
Vi har kollat på att ev åka utomlands i april och då har vi ett resmål i sikte och det ser väl ganska ok ut?
 
 
Lilltjejen sa iaf direkt när hon såg bilderna dit vill jag åka mamma ;)

Mysmorgon :)

Igår kväll började vi alla 4 att ligga i samma säng men hann inte ens somna innan Mellie började köra nått race med att snurra sig själv åt alla håll och kanter. Vid halv 12 hade hon väckt Tilde så pass många gånger så jag tog med Mellie till soffan så Tilde och Patric skulle få sova. Mellan 1-2 nångång somnade Mellie om och jag kunde också få somna :) å klockan 6 var det dags igen... Så har lite huvudvärk såhär på morgonkanten... Men nyligen vi å myser i soffan å Mellie kör sitt propeller race ;)


Måndag :)

Idag har varit en riktigt bra dag :)
Började dagen med att skjutsa lillhjärat till dagis och sen åkte jag och Patric vidare upp till sjukhuset för ultraljudet :) Där hade vi en väldigt bra tjej som noggrant förklarade det vi såg, tyckte inte att dom gjorde det lika bra när vi väntade Tilde. Hon var jättegullig och skrattade och småfnittrade lite när bebisen gjorde nått :) Allt såg så bra ut som det kunde och när hon hade kollat klart så frågade jag försiktigt om jag fick fråga om hon kunde se vad det var :) Hon sa att vi kan ju inte säga nått 100% och sen visade hon dom nedre regionerna och hon frågade om vi kunde gissa vad det var :)
 
Efer ultraljudet var det dags att ämna Patric på jobbet och sen skyndade jag mig till härnösand då jag lovat Anna att vara barnvakt till Mellie :) Sen mötte vi upp Emilie på stan och efter det åkte vi till henne enstund. Sen hämta upp Lina, handla, hämta Tilde och sist men inte minst Patric. Hem å fixa middag, bada ungar, och natta dom :)
 
Lite bilder från dagen :)
 
Lilla lillebror :)
 
 
Och lite andra bilder
 
 
 
 
  
 
 

Lördag kväll

Vad gör ni så här dags? Låt mig gissa... Melodifestivalen!

Själv har jag precis tagit mig en dusch och nu har jag bäddat ner mig i ensamheten. Patric och Tilde sover hos svärisarna i helgen så jag är ensam hemma... Lite tråkigt men jag förstår ju dom med.

Tur att jag har en liten krabat som sällskap som just nu lever rövare där inne. Vilken skillnad det kan bli på bara några dagar :) för en vecka sen så kändes det fortfarande som fisksprattel av den tydligare sorten, men nu känner man ordentliga buffar, känns som om den gör kullerbyttor :)

I morgon är det dags för ytterligare en praktikdag och så är jag ledig på måndag. Så då lämnar vi Tilde på dagis vid 10 i 8 och sen är det dags för ultraljud. Barnen får ju inte vara med där så Tilde får leka med sina kompisar istället :)


God morgon

Den här sötnosen var på strålande humör när hon vaknade <3 nu är det dags att göra sig iordning för dagis och sen blir det kvällsjobb/praktik för mig.känner mig inte jättesugen nu men vet att det går över bär jag kommer dit. Bara 3 dagar kvar nu :)


Många inlägg :)

Bebisen väljer en bra dag att sparka så vi känner utanpå för första gången :) både jag och Patric fick känna :) <3


<3

Patric åkte iväg och tränade såklart nattade damen. Sen hällde jag upp ett bad till älsklingen och tände ljus och ställde fram ett vinglas med cider åt honom. Nu medan jag badar har jag ställt fram hans choklad ask och gjort lite mysigt


Semesterresan...

Vi har ju sen i höstas planerat att åka till Frankrike i sommar med Patrics föräldrar. Vi tänkte bila ner och hyra hus där nere. Har vist Tilde bilder på Disneyland och berättat att vi har tänkt ta med henne dit. Men nu när jag går igenom allt så ser det tyvärr mörkt ut... Hade ju läst på att med EU kortet så har man rätt till gratis sjukvård och det lät ju jättebra, men Jag har nu också läst att det finns inga försäkringar som täcker gravida efter vecka 28.0 (v 29) och om datumet skulle stå fast på ultraljudet så skulle vi vara i v 36 när vi åker :/ som sagt med eu kortet får vi vård men vi har inget skydd om nått allvarligt skulle hända och man skulle behöva sjuktransport hem, då skulle vi få bekosta det själv :( och vad jag läst så kan det kosta 15000-700000 kr för hemtransport beroende på var man är. 15000 skulle kanske funka men 700000? Dom pengarna har man inte i fickan direkt ;) så det ser som sagt mörkt ut :/ vilket gör att jag har börjat titta på andra resor för jag behöver få komma bort. Få göra nått mysigt med Tilde innan hennes syskon kommer...
Drömmer mig bort...


Vecka 19 och alla <3ans dag

Jag började tjata på Patric förra veckan om att det är alla hjärtans dag idag men dom senaste dagarna har jag inte sagt nått :) jag har en känsla av att han har glömt bort det nu ;) själv ska jag ta en sväng å kolla efter nått litet till Tilde och så får Patric sin favorit choklad. Nått värre behöver man inte köpa tycker jag utan bara "komma ihåg" :)

Och sen har vi som sagt gått in i vecka 19 idag också :) tyckte jag precis la upp att vi var i v 18. Magen tycker jag inte att det händer så mycket med men det har ju bara gått en vecka också :)
Nu ska bebisen iaf vara ca 13-15 cm mellan huvud å rumpa å väger nästan 300 g. En riktig dunderklump ;) nu är det praktik mellan fre å sön å på mån är det dags för ultraljud :)


Vecka 3 på praktiken

Igår startade vecka 3 av 8 på praktiken. Nästa vecka är det redan dags för halvtidsbedömning... Vart tog tiden vägen? Trivs fortfarande lika bra och är riktigt nöjd med min plats och min handledare :) nu är det nästan inte ens läskigt att ta blodprov på en patient :) lite nervös blir man såklart men på ett helt annat sätt :)

Min handledare är väldigt försiktig med vad jag får göra i och med min graviditet. Jag behöver aldrig säga nått utan hon säger nej redan innan.

Har fortfarande problem att få ut gravidbyxor men det är inget jag bryr mig om för jag tycker så synd om chefen. Hon ringer gång efter gång och får andra att ringa för att beställa upp nya men dom kommer ändå inte. Jg kan ju hålla upp dom andra med ett linne så jg får komma ihåg att ha på mig nått linne bara :)

I arbetskläderna syns knappt magen heller :) så ibland blir folk chockade när jag har bytt om :)

Här är magen fint gömd under arbetskläderna :)


En vecka :)

Om en ynka liten vecka så ska vi på vårat ultraljud :) ser verkligen fram emot att få se den där inne :) och jag hoppas att den vill visa vem den är. Flicka eller pojke? :)


Konstiga drömmar

Vet att jag hade det ibland när jag väntade Tilde och jag har dom nu också. Väldigt ofta i drömmarna ryker jag ihop med Patrics mamma och vi bryter kontakten helt, jag har även blivit jagad men den drömmen kommer jag inte ihåg så noga. Men inatt var nog den värsta drömmen! Jag och Patric är på Ikea och ska ta hissen upp. Det står någon där i med en kundvagn och hissarna var såklart inte lika stor som dom är i verkligheten. Så Patric hamnade långt ut mot dörrarna till, och hissen börjar gå utan att dörrarna stängs. När vi nästan är uppe säger jag vad konstigt att inte dörrarna stängdes och Patric svarar ja. Sen faller han. Långt ner och slår i golvet. Jag skyndar mig ner och han kan inte röra sig och kan knappt prata. Sen kommer någon och ska hjälpa till så dom ska kolla om han har någon känsel men dom hittar ingen och sen har jag turen att vakna. Och jag kan lova att jag var så lycklig när jag såg Patric ligga i sängen och sova <3


Vecka 18

Förstår inte vart tiden egentligen tar vägen. Kan inte fatta att vi snart kommit halvvägs och att Emilie när som helst måste åka på BB för att få sin lilla pojke. Tänk att jag och Patric också hade kunnat vara där. Men för skolgångens skull är jag glad att det inte blev så även fast det var jobbigt när det hände.

Tydligen är den nu 12,5-14 cm lång mellan huvud och stjärt. Den ska tydligen väga hela 230 gram också ;)

Såhär får den mig att se ut nästan naken


Tisdag :)

Och min sista lediga dag sen väntar 3 praktikdagar :) gruvar mig för att kliva upp men jag trivs verkligen jättebra :)

Men nu ska jag möta upp Anna och Mellie för en thai lunch på stan :) deras buffé är god men jag tänker ta thaisallad :) så gott :) nu börjar de kurra i magen här :)

Å en liten mage som snart går in i v 18


RSS 2.0