Trött trött trött :)

Ja det är jobbigt att vara på praktik men det är också fruktansvärt roligt och man lär sig mycket :) nu är det 3 pass kvar till jag är ledig. Så fredag, lördag och söndag och på måndag är jag äntligen ledig :) då ska jag sova hela dagen tror jag :)


Dags för praktik :)

Japp, har duschat och klätt mig och nu sitter jag bara och väntar på att minutvisaren ska gå. Åker och hämtar upp Patricia innan och sen åker vi tillsammans upp så slipper hon åka bussen :)
Ser fram emot och se vad dagen har att erbjuda :) Nej, nu är det nog dags att bege sig, blir att svida om till vinterkläder i och med att ovädret kom :/ Jag som trodde att våren var på väg... Vad hände?

Dagens dos...

Något som blivit väldigt viktigt för mig under den här graviditeten är frukt. Måste ha frukt hemma och det blir fruktsallad nästan varje dag. Jag hade en period när mat var väldigt gott men åter igen har jag gått ner i små portioner. Lassar ofta på som vanligt men det slutar med att jag äter en tredjedel av det och sen får Patric äta upp resten. Men mackor, frukt och sallad går riktigt bra :)
Och såhär ser dagens portion ut ;)


Måndag :)

Första dagen på praktiken är avklarad och det var inte så hemskt som man föreställt sig :) alla var jättetrevliga och det kändes jättebra. Och verkligen bra stöd i det man gjorde. Går med en jättebra undersköterska och sjuksköterskan jag ska gå med verkar också jättebra :) där kommer jag nog trivas :)

Det jag gruvade mig mest för var arbetskläderna men tröjan hade jag inga problem med men det var värre med byxorna ;) dom gick inte att knäppa haha... Men chefen beställde gravidbyxor så till nästa pass kommer jag få plats i byxorna också :)

Nu har snart hela vecka 16 passerat vilket gör att vi snart går in i vecka 17 och så här ser kaggen ut nu :)


Söndag

Det är dåligt med inlägg nuförtiden;)
Nu är helgen nästan över och förtär snart dags att påbörja praktiken. Är väldigt nervös men det kommer nog gå bra :) (förhoppningsvis)

Son sagt idag är det söndag och Tilde ska iväg på sin allra första dansträning:) skulle ju ha börjat förra veckan men då låg hon i feber :/

Så här fin är hon :)


Helgen :)

Fredagen spenderades först på drakborgen men Tilde och svärmor. Sen följde vi med henne hem och sen kom Patric också dit och så åt vi middag där. Tilde var väldigt hängig på kvällen och morgonen efter låg hon däckad i feber.
Hämtade upp Lina och vi åkte på affären för att handla frukost. Vi satt länge med frukosten :)

På em var Tilde feber uppe i 39,5.

Sen Var det dags för middag. Vi åkte på thai och åt tre rätters :) mums... Sen hem för en spelkväll :)

Vid 23 tvingade Anna mig att ja skulle göra mig iordning och sen blev det utgång...

På söndagen så åkte Anna hem igen och hon tog Tilde med sig så att jag och Patric inte skulle behöva vabba :) fantastiskt syster.

Så det blev soffläge typ hela dagen :)

Nu är det dags att kliva upp och göra du iordning för en dag på skolan :)


V 15

Japp då var det dags att byta vecka igen. Tiden rullar snabbt...

Å apropå att tiden går snabbt sånt är det snart dags för praktik. Om en och en halv vecka är det dags.
Så nu blir det att plugga på lite om de sjukdomar som är vanliga där så jag är uppdaterad. Ja det ska bli spännande iaf :)


Seminarium

God morgon, eller morgnar är väl aldrig goda nuförtiden. Jag är så trött så det känns som att det påverkar hela min dag. Igår hade jag sån huvudvärk och var trött så när ja hämtat hem familjen la jag mig på soffan och sov och Patric fick fixa middagen.
Just nu ska jag göra mig iordning för en dag på skolan. Men uppdaterar när jag kommer hem sen


God morgon :)

Nu har halva månaden gått men det känns som om det närmar sig slutet...
Tilde hade en dag med sin faster igår så dom åkte på himlabadet och badade. Efter ett tag hade Millan sagt att nu är det dags att äta lunch varpå Tilde svarar nej det går inte. -Varför inte frågar Millan och då säger lillhjärtat Tilde kan inte äta lunch för hon har inga pengar :/ Lillstumpan då.... Det hon inte visste var att Millan skulle bjuda henne :) Men det är otroligt vad dom snappar upp...
 
Idag blir det skolarbete och sen så blir det det att hämta upp Tilde för ett besök hos tandläkaren, har en känsla av att den tjejen inte kommer öppna munnen, men vi får väl se

Ny magbild

Då förra var från v 13 så tänkte jag att ni skulle få en dagsfärsk bild från i morse när jag drar in den allt jag kan :)
 

Annas bukplastik

Jag nämnde i december att jag var med på Annas bukplastik som hon gjorde. Är ni känsliga så undvik det här inlägget då jag kommer visa bilder på lite allt möjligt!
Det var väldigt spännande även fast jag inte fick se själva operationen, men att se allt annat och en fantastisk sjuksköterske som snällt svarade på alla mina frågor :) Och att dessutom få se det man lär sig i skolböckerna i praktiken, det får en att fatta på ett helt annat sätt :)
 
Vi kan börja med att jag och Anna tog bilen till Umeå där operationen skulle genomföras, om jag inte missminner mig så skulle vi vara där till klockan 13.00. Vi kom i tid trots en liten felkörning i Umeå ;) Anna har inte varit nervös på hela tiden sen det bestämdes, men när vi kom dit så startade nervositeten. Hon skickade ett jag älskar dig meddelande till familjen och hon kunde inte riktigt sitta still. Vi passade även på att ta förebilder för att sen kunna jämföra.
 
En nervös syster
 
 
Före bilder
 
 
 
 
 
 
Så då var hon redo för operation! Narkosläkaren kom in och satte pvk i armvecket (jajamensan jag frågade varför han satte den där). Anna berättade att hon var orolig men han sa att ingen dött under någon av de operationer han varit med om och det fanns inga såna planer den här gången heller. Anna berättade också att sist hon blev sövd så fick hon sån klåda så att hon höll på att klia sönder sig (kan inte påstå att narkosläkaren verkade bry sig speciellt mycket!!!).
Jag tror att operationen tog 2-3 timmar. Dom rullar in Anna i rummet och hon har börjat vakna till men hon är inte sig själv. Med sig hade hon en trevlig vikarie. JAg kunde inte riktigt hålla mig för skratt för det var riktigt roande att kolla på när hon vaknade till. Hon var på väg att klättra över staketet på sängen och vikarien sa till henne att hon måste ligga på rygg men det gjorde hon ju minsann ;) Det är svårt att beskriva så att ni förstår hur roligt det var men hade ni varit med ;) Hon började ganska snabbt att klia sig och jag och vikarien försöker få henne att inte klia sig, sen kommer en sjuksköterska in och ska göra nått och hon frågar vikarien om han har en sax och då vräker Anna ur sig: Ja ja ta saxen och klia med, och så skällde hon på honom då han hade så korta naglar, när han försökte klia henne försiktigt. Jag berättar vad hon har berättat för narkosläkaren så vikarien går ut till plastikläkaren och berättar om klådan så anna får medicin och snart avtar klådan. Anna fryser väldigt mycket och  säger att vi skulle ha varit på sundsvalls sjukhus istället och jag skrattar och säger att dom har nog inte så mycket varmare, Anna fortsätter och säger att det är ju en jättedum ide och ligga ute såhär på vintern haha
 
En nyvaken tjej
 
 
Första måltiden på 18 timmar (personalen får lära sig att man inte kan ha mjölk i rött the för då skär det sig) :)
 
 
 
En trött tjej på kvällskvisten
 
 
 
Dagen efter mår Anna kanon och mår oförskämt bra ;) Sköterskorna verkar tycka det också ;) Anna får kliva upp för första gången och det är också denna dagen som vi åker hem igen. Ända gången hon har ont är när hon hostar så med alla andra tabletter lyckas hon även snylta med sig ett recept på hostmedicin ;)
 
Oförskämt pigg tjej
 

 
Uppegående för första gången sen operationen, med julgransdekorationen hängande på sig el. dränaget ;) (man får ej gå upprätt)
 
  
 
Huden man tog bort (gjorde en liten bild om nån är känslig) Dett gavs förövrigt bort till Umeås sjukhus för forskning
 
 
Magen efteråt                                                                     Annas nya navel
 
  
 
 
 
Hur ser det ut efteråt då?
 
Det här är några dagar efter operationen (ca 1 vecka) och jag kommer att uppdatera med fler bilder sen
 
 
 
 
Så tycker ni att det blev någon skillnad?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Himlabadet

Började dagen med att faktiskt göra lite skolarbete, fast orken tog slut snabbt... Jag är så trött :/

Sen vid halv 2 hämtade jag barnet och där mötte vi upp Emilie och Ellen, eller mötte å mötte upp, jag å Tilde hann bada lite innan dom kom ;) Men det var mysigt och härligt och gjorde mig gott :)

Sen kom vi hem och det var dags för middag som älsklingen fixade och så tog jag disken.
Patric säger till mig när jag står och fyller tvättmaskinen att när ynglet har kommit så borde jag komma igång med träningen igen (gissa blicken han fick) och så skyndar han sig och säger ja men ja tänker på din kondis, du flåsar ju så mycket... det kan ju inte va nå bra... mmm är era killar likadan? :)

Nu är det dags att hänga tvätt och ge barnet lite kväljs, sen ska hon få hoppa ner i bingen :)

V 14

Tiden rusar iväg och vi är redan i vecka 14. Dom första veckorna var fyllda med oro eftersom att vi fick missfall på försommaren. Sen kom illamåendet och jag oroade mig för att det skulle bli som när jag väntade Tilde, och så kom klådan. Gick till läkaren som trodde att det beror på att jag får nån sorts allergisk reaktion pga barnet i magen. Så jag skämtar och säger att jag är allergisk mot bebisen ;)
Mot klådan fick jag tavegyl som är en antihitamin klådan blir lite bättre men jag får fortfarande "klådanfall" men däremot så försvann illamåendet. Har mått hur bra som helst från dag 1 med tabletterna :) Däremot så ger dom trötthet och det märker jag av...
 
Så det är så mina första månader har varit men jag ska inte klaga eftersom att det tog sig och än idag lever lillgrodan 2 där inne. Och enligt min gravidkalender så är den 8-9 cm stor nu.
 
Tilde tycker just nu att det är väldigt spännande och säger ofta att jag ska vara försiktig med magen och bebisen därinne. Och hon är väldigt bestämd om att det är en flicka för nån pojke behöver vi inte ;) Själv kallar jag den för honom men vet inte varför egentligen. Det bara är en liten han just nu... Men det får vi veta om lite drygt en månad när det är dags för ultraljud :)
 
Såhär ser magen ut liggande avslappnad (och bristningarna får ni på köpet, även eksemen från bebisallergin)
 
 
Och här har jag dragit in magen
 
 
 
 

2012

Såhär såg mitt liv 2012 ut...
 
Januari
Började året med att ha syster med familj hemma hos oss innan dom begav sig hem till Skåne igen, sen renoverade jag skrubben för att få ett eget pluggrum och sen avslutades månaden men utgång med härliga klasskamrater
 
 
 
 
 
 
 
Februari
Lugnaste månaden på året tror jag, livet spenderades väldigt mycket med pluggande. Tog tag i att börja träna och emilie fixade min bloggdesign
 
 
 
 
Mars
På skolan var det dags att öva på KTC för venprovtagning sså vi skulle ha den kunskapen när vi kom ut på praktik, det var också denna månad som praktiken började tror jag ;) Annars var det mycket träning och att umgås med familjen
 
 
 
 
 
 
April
Praktiken fortsatte och vi lämnade Tilde hemma hos sin moster och så åkte vi till Paris med Patrics familj och så var det påsk förstås
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maj
Terminen gick mot sitt slut och det var också den här månaden som jag klippte av mig håret för att prova någonting nytt. Fick en efterlängtad cykel av familjen också. Var också denna månaden som bebisverkstaden började.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Juni
Bebisverkstadsförsöket lyckades på första försöket men slutade dessvärre i missfall på midsommarafton. Påbörjade renovering av vardagsrummet men det dog snabbt av. Var ledig mycket och njöt av de dagar vi fick med sol
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Juli
Denna månad spenderades mycket på jobbet och när jag var ledig så umgicks hela familjen. Var även gatufestmånad och jag ock Patric gick på lördagen för att få se Sean Paul. Renoverade balkongen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusti
Hela familjen hade semester. Var barnvakt till Ellen :) Köpte ny bil.
Var på torpet och påbörjade en renovering av hallen där. Bilade ner till Skåne för att se hur syster och familj bodde. Och så var det äntligen dags för Lady Gaga
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
September
Månaden då verkligheten kom tillbaka, sommaren var slut och det var dags för jobb, skola och dagis igen
 
 
 
 
 
Oktober
Månaden med tentan från helvetet, gjorde allt för att undvika tentan så renoverade klart vardagsrummet. När tentan var över gick jag och älsklingen på date, dock inga bilder därifrån
 
 
 
 
 
November
Glädjemånaden, äntligen hade det tagit sig och åter igen väntade vi en bebis. Hann med en utgång med Louise och så var det dags för omtenta då jag inte lyckades första gången
 
 
 
 
December
Tilde fyller år, Examinationsseminarie, jul nyår you name it...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så nu får vi se vad 2013 har att bjuda på :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013

Hur ska vi komma ihåg att skriva -13 istället för -12 nu då? Vi får väl helt enkelt börja öva! ;)

Hade jätte trevligt igår men jag var väl kanske inte på världens bästa humör :/ Vet inte om det var stressen eller vad det var, inte på topp som sagt men jag hade jättetrevligt. Vi var 10 personer och avverkade 2,5 kg oxfilé. Det är ju typ 250g var, de e ju nästan sjukligt ;)

Nu tar jag ledigt idag också men i morgon måste jag nog börja plugga litegranna till tentan, och så ska det börja funderas på rapporten också... Men inte idag, antagligen inte förren i morgon em. Idag är det "söndag" och då är man ledig, och i morgon fm ska vi till barnmorskan.

Det är för övrigt bara jag som är vaken här hemma, klockan 09,03 dom dom senaste dagarna. Älsklingarna ligger här bredvid och sover som stockar och Linus ligger i vardagsrummet och snarkar... Sätter väl på en film så länge och väntar :)


RSS 2.0