Söndag

Då går helgen mot sitt slut... Tur att Patric jobbar hårt i veckan (måndag och tisdag) :) själv har jag opponering på uppsatsen på ons och sen på ons kväll ska jag jobba. Blir skönt att få arbeta lite :)

I fredags var vi hemma hos Emilie och Jonas och åt middag. Grillad rostbiff med rostade rotsaker, halloumi, sallad och fetaoströra :) riktigt gott var det :) och alltid lika trevligt. Vi skulle spela kort men glömde bort oss så vi surrade bort tiden ;) vid halv 12 startade vi dock kortspelet oh spelade 2 rundor :)

Nej nu tror jag att jag ska lägga mig och vila en stund :)
Mitt i veckan

Nu har halva veckan gått redan. Härligt för då är det snart ledig helg med familjen igen :)
I måndags blev uppsatsen klar och vi skickade in den på kvällen och det var en fantastisk känsla, fast sen kom en oros känsla krypande och jag blev orolig för att den inte blev tillräckligt bra :/ om en vecka är det dags för opponering så då får vi veta om den är godkänd eller inte iaf :) Men det ordnar sig nog :)

Så igår hade jag min första riktigt lediga dag utan att något hängde över mig, var ganska trött mpste jag erkänna. Men vi åkte en sväng till Emilie, Ellen och Alfred och hängde lite där :) 
På kvällen trotsade jag tröttheten och tog mig ut på en joggingrunda. Jag klarade hela för första gången. Den är inte jättelång men man mpste ju börja någonstans :) var så stolt över mig själv att jag kämpade emot mitt svaga psyke :)

Får se om kroppen känns lite mör ikväll annars blir det en runda ikväll också :)


 

Glad påsk :)

Klockan är inte ens 9 såhär på påskafton och här sitter jag med färg i håret efter en liten joggingrunda :) man är ju ingen storlöpare precis men det handlar om att lära sig. Det största problemet jag har är väl egentligen psyket. Att tänka att jag ska klara det och kämpa mig igenom det, men jag är  svag så svag men det blir längre för varje gång faktiskt :)

Idag beger vi oss till syster för påskfirande :) är som ett knytis och vi har med oss gravad lax, påskmust och hemmrullade köttbullar :) Lääängtar :)

Hoppas ni för en härlig dag hörrni

Mason 9 månader

I måndags blev lillkillen 9 månader gammal. Han har ju ett ganska hetsigt humör och det vänder på en 5öring men när han är på bra humör så är han verkligen världens charmigaste :)

Han har nu ganska fasta rutiner (såvida man inte är ute och gör saker) han vaknar vid 6. Är vaken 1-2 timmar och sen somnar han gärna om. Tis - tors så åker vi å lämnar Tilde på dagis till 9 så då får han väckas för att följa med dit. Nör vi kommer hem så somnar han om igen till 11.30-12 äter lite lunch ochär  vaken ca 1 timme och sen vill han sova igen till 15-16 tiden. Är vi inte hemma så vill han gärna inte sova alls så då får man vara glad om han sover 30 minuter :) 

Han kan bara säga mamma och pappa men surrar mycket goja ;) Tilde är verkligen favoriten här hemma och han blir så glad så fort han får syn på henne :)

Han kryper snabbt och har inga problem att ta sig framåt. Han kan ställa sig upp utan att hålla i sig i nått. Han är  väldigt stabil när han står och har inga problem att gå längs med möbler. Han har inte hittat balansen till att gå själv än. Han går ett steg och sen blir framåtlutningen för stor och han fallet som en fura ;) men han är med och tar emot sig :) 


Läkarbesök för Mason

Idag var det dags för uppföljning av Masons huvud. Idag var det dags för läkaren att känna och klämma. Läkaren kunde dessvärre inte heller känna så mycket utav fontanellen, av det som hon kände så om det fanns någon fontanell kvar så var den väldigt liten. Så nu kommer det att skickas en remiss till barnkliniken så får vi se hur dom ställer sig till den remissen, om vi får komma snart eller om det blir lång väntetid :/  Nu får vi hålla tummarna för lilla grabben för jag vill inte att det ska vara så att den har växt igen då att det måste resultera i en operation...

Dagishämtning

Åkte och hämtade Tilde vid 2 tiden. Sen tog vi den febriga lillebrodern på en snabb shoppingsväng. Vi firar påsk hos Anna och Matte i år så var och handlade varsitt klädesplagg åt deras ungar till påskäggen. Masons saker till ägget är klart så sen är det bara Tildes ägg kvar :)

Nu när Mason har feber så han sover mest och när han är vaken gnäller han stackarn :/

Efter shoppingen så bestämde Tilde iaf att vi skulle tvätta bilen. Sagt och gjort men det vart ett ruskigt dåligt resultat. Men bättre vart det iaf
Mår som ett a*sle

Hann bara komma hem och vakna upp på måndagsmorgonen med halsont och under dagen eskalerade det. Mår riktigt dåligt men det går i dalar å toppar. Topparna är inte så höga men Dalarna djupa ;)

Nu får ni njuta av denna sjuklingsbild på mig

Fick dölja halva ansiktet med handen för annars hade jag skrämt ihjäl er ;)

Annars har jag varit halvt effektiv idag i vart fall :) Louise har varit hör och vi har fixat lite med c-uppsatsen. Just nu är det vi gör ganska tråkigt och trögt men det tar sig och vi kommer framåt :) 
Nu ska jag fortsätta att se fotboll med min man :)


Ny mätning av Masons huvudomfång

För 1 1/2 månad sen var Mason på BVC för en utav de vanliga kontrollerna av huvudomfång, längd och vikt. Vid den kontrollen var hans huvudomfång och vikten inte riktigt tillfredställande. 
Så idag var det dags igen för att se så att han hade kommit ikapp. Vikten hade ökat men hon trodde att han inte går upp jättemycket eftersom att han är en så rörlig kille. Huvudomfånget hade bara ökat lite så så på kurvan såg det inte bättre ut. Sköterskan klämde lite för att känna efter så att det inte börjat växa ihop för fort men hon tyckte inte att hon kände något alls så nu måste vi träffa läkaren nästa måndag så att denne får klämma och se om den "känner" nått. Hade hoppats på att de skulle gått till sig men vi får väl hålls tummarna till näta vecka istället då...

Vikt 8530
Längd 72,5
Huvudomfång 44,7 

En helg i Kramfors

I fredag tog jag, Tilde och Mason tåget till Kramfors och Patric tog bilen upp på kvällen.

Det är alltid skönt att komma hem till mamma och pappa :) Jag gillar kanske inte Kramfors så mycket men jag gillar mamma å pappa mycket ;) Fast jag måste ju säga att stan blivit bättre sem dom fick sin lilla galleria. Den är ju inte stor men gör så att man faktiskt ser att det bor människor i den staden ;)

Stackars mamma var sjuk under hela våran vistelse så hon måste ha haft det så jobbigt med 4 ungar. Tyvärr blev jag smittad och det var ju halv kul måste jag ju påstå, och på det så kom det ett liter lager med snö också :/ Men det är tur att det försvinner snabbt :)

Helgen har spenderats mestadels i soffan och i har bara tagit det lugnt.

En sjuk liten mamma/mormor
God morgon :)

Sovmorgon idag igen :) kvart i 7 väckte lillgrabben mig :) det gör skilland om man får sova dom här 45 minuterna extra :)

Idag på morgonkvisten har vi glada barn här hemma. Tilde är redo för dagis idag och förhoppningsvis fortsätter hon vara det så vi i te behöver tjafsa nu på morgonen

Tilde i en ny outfit


Och gladskit nr 2
Ändrade planer

Idag skulle dagen egentligen ha spenderats med att skriva c-uppsats men planerna blev ändrade så jag tog en helt ledig dag :)
Tilde bestämde att hon ville vara ledig från dagis så det tyckte jag var ok eftersom att det inte blev något skrivande. Messade Emilie och kollade om vi skulle ta en sväng på birsta (och mycket riktigt så säger Emilie inte nej när man nämner birsta ;) )

Tjejerna var inte riktigt i harmoni idag, tror att båda var trött, dom lekte bra ihop men dom var rätt så gnälliga skulle jag vilja säga. Åkte ut för att shoppa lite åt Mason men det slutade med att Tilde kom hem med mer. Får kanske ta nån dag när jag provar shoppa åt honom igen


Grabbarna börjar bli mer "jämngamla" nu rent utvecklingsmässigt förutom språket där Affe ligger i framkant. Mason kan ju bara säga mamamamama och papapapapa och den del bababababa ;)

Mason har börjat klättra litegranna också (inte populärt)

Och så har han börjat släppa taget nör han står upp och han börjar bli riktigt stabil, och när han känner att han blir ostabil så sätter han sig ner så han ramlar inte :) Duktig kille :)

Tilde har lite av en period just nu, oftast alltid väldigt snäll MEN hon börjar bli bortskämd (bara vårat fel) men ack så tråkigt. Förväntar sig alltid att få nått och jag försöker förklara men de går inte riktigt in och det kan jag kanske inte kräva heller. Igår hade vi ett samtal om att använda saxen, att man bara fpr klippa i papper och absolut inte i hår, och hur avslutat hon denna dagen? Hon har klippt halva sin lugg så den är 2 lpng typ. Har ingen bild på eländet, hon ska ha cred för att hon ändå lyckades klippa så pass att det ändå knappt inte syns...
Trötthet, huvudvärk och städning

Mycket spännande kombo... Jag och Tilde ska gå in och städa på hennes rum nu. Typ det värsta man kan göra. Tycker att jag rensar och rensar därinne men hon har alltid vääääääldigt mycket saker!!! Jag avskyr att städa hennes rum eftersom att dagen efter ser det likadant ut igen... Men nu är det dags...

RSS 2.0